fallback

Няма да има Audi R8 V12 TDI

От компанията съобщиха, че проектът Audi R8 V12 TDI е замразен.

Главната причина за спирането на проекта е високата крайна цена на модела. "Модифицирането на автомобила, позволяващо му да се движи с дизелово гориво коства много средства, които трудно ще се оправдаят, имайки предвид броя на продажбите които реализират подобни модели", съобщава изданието Auto Express, цитирайки високопоставен служител на компанията.За крайното решение на Audi е повлиял и факта, че дизеловите агрегати са по-малко търсени в САЩ, а на американският пазар се реализират една трета от продажбите на модела.Това бе една от най-очакваните премиери за 2009 година, която щеше да промени напълно светът на спортните автомобили. Дизеловата версия на колата ускорява до 100 км/ч. за 4.2 секунди, а максимална й скорост надхвърля 300 км/час. Със своята мощ и икономичност R8 V12 TDI беше на път да се превърне в перфектната спортна кола.Агрегатът V12 TDI разполага с 500 конски сили и 1000 Нм. въртящ момент. Оборудван е с два турбо-компресора, които се грижат да няма „турбо-дупка“, а пика на въртящия момент се достига, още при 1750 оборота в минута. Модела отговаря на нормата за опазване на околната среда Euro 6, която ще влезе в сила чак през 2014 година.Както стана ясно, единствената причина да бъде спрян проекта Audi R8 V12 TDI е високата крайна цена на модела. Както знам скъпите коли винаги са били търсени и ще продължават да се купуват, така че нищо чудно след някоя друга година да видим модела в шоурумите на компанията.
Тагове:
fallback
  • #35
    NANI ( преди 15 години )
    A пък на мене не ми се вярва Q7 V12 TDI да бяга на МL 63 AMG( лично мнение)Иначе 4.2 TDI наистина върви повече от останалите
  • #34
    Най-бързото А У Д И ( преди 15 години )
    Най-добрият осем цилиндров дизел в момента е 4.2 ТДИ , няма грам черна мъгличка , а как върви. Всички прехвалени лимузинки спират на до 255, а А8 продължава до 280 км/ч. Представям си какво чудовище е 12-цилиндровия. В Ст.Загора има вече едно КЮ-7 Ве 12 на Боби Нафтата е, минавало МЛ63 АМГ.
  • #33
    Най-бързото А У Д И ( преди 15 години )
    Между другото едно време добре работещият двигател на Лада се познаваше по ауспуха-сиво син на цвят. Сега не е така на БМВ 335и ауспусите са черни като на стар дизел, но иначе върви яко.
  • #32
    Най-бързото А У Д И ( преди 15 години )
    Съвременните дизели снабдени с DPF не изхвърлят никакви сажди през ауспуха. На бензиновите коли ауспуха е черен, а на дизелите с DPF е бял все едно е декоративен . На бас по левче.
  • #31
    MoTkO ( преди 15 години )
    доколкото знам тя е още в гаранция иначе Стефан(така се казва човека)е примерен шофиор и си пази инвентара то всеки би го направил ама все пак проблема си е негов голям е да се оправя
  • #30
    Анонимен ( преди 15 години )
    Че немската кола трябва ли да се подържа. По това колко ги хвалите че са здрави и не се чупили като другите останах с впечатлние че не им трябва и подръжка. Когато една не немска кола се прави някаква смяна на консуматив веднага се казва нещо от рода " при немските коли това не се прави" а сега разбирам че трябвало и там подръжка. Смешковци турски Форд Канект фирмен на 200 000км. не пуши а се оправлява от трима човека дин като го остави другия го яхва и то как все на макс. и странно че непуши.
  • #29
    NANI ( преди 15 години )
    А този твой комшия,потдържа ли я както си трябва A6-цата?Може да е единичен случай,а иначе 745d съвсем не е в категорията на А6 :)
  • #28
    MoTkO ( преди 15 години )
    еми батенце един мои комшия има А6 3.0 TDI няма още и 120 000 КМ и пуши като запалена гума и хората от ауди немогат да отстранят проблема много интересно става когато тругне да изпреварва черна димна завеса
  • #27
    NANI ( преди 15 години )
    Извинявам се,пича е написал 160 000км. :D
  • #26
    NANI ( преди 15 години )
    Тука един пич е написал,че тази кола след 200 000 км. щяла да пуши като печка:D И как според теб автомобил отговарящ на Euro 6 ще пуши?Имам познат с БМВ 745d(предпоследния модел) на 300 000 км. и не можеш да разбереш,че е дизел батенце:)
fallback
Последни