fallback

Lexus пуска нов хибриден компактен автомобил за Европа

На автомобилния салон във Франкфурт през септември, Lexus ще покаже нов компактен хечбек, предназначен изключително за европейските пазари.

Този автомобил е планиран като конкурент на Audi A3 и BMW 1-Series, съобщава британското списание Top Gear. Новият модел ще бъде произвеждан на платформата за автомобили с предно предаване, позната от новото поколение на Toyota PriusКолата ще бъде с пет врати и хибридна система за задвижване, включваща бензинов двигател работещ  по цикъла на Аткинсън. Този тип четиритактови бензинови двигатели имат променен първи такт и удължен трети (работен) такт, като това им позволява да бъдат по-екологични и по-икономични. Този тип двигатели са познати от хибридните автомобили Toyota Prius и Lexsus  HS 250 h, (който ще се продава на американския пазар от това лято). При новия Lexus хечбек, бензиновият двигател ще бъде с обем 2.4 литра и ще се комбинира с електромотор, като общата мощност на автомобила ще достига 187 к.с.  Серийната версия на новия компактен Lexus ще се продава в Европа от края на идната година. Според информацията в Top Gear цената на този автомобил ще бъде съпоставима с цената на седана IS с дизелов двигател.
Тагове:
fallback
  • #11
    Експерт ( преди 15 години )
    А водород и ток откъде???АЕЦ не става - само бъдещият трафик на Индия ако е на ток от АЕЦ, ще почнат войни за ценните уранови руди, да не говорим, че статистически всеки 3 години ще има по един "Чернобил".За слънчеви панели ще трябва да съсипем половината земеделски площи, а за производството и поддръжката пак ще са нужни "половината" нефтени ресурси. Биогоривата не са дългосрочно решение, защото замърсяват, освен това заради преструктурирането на световното земеделие 1-2 милиарда ще измрат...
  • #10
    електро ( преди 15 години )
    Истината не е в хибридните автомобили.Пак сме зависими от нефта.Водородни или електо автомобили-там е истината.Но като за начало и добрият нов дизел става.
  • #9
    325d ( преди 15 години )
    хи,хи,хи,...по кое прилича на Алфа,по размера на някоя шайбичка ли,хи,хи,хи..:))) Как им се иска някой да ги копира,ама никой не ги бръсне италианките,...:)))
  • #8
    До Пютю ( преди 15 години )
    А нещо интелигентно ще кажеш ли? Все някой копирал от някого...
  • #7
    Пютю ( преди 15 години )
    Това новата Алфа Ромео 147 ли е? Как са копирали Лексъс в предницата обаче. Баси италианците
  • #6
    IMC ( преди 15 години )
    Не харесвам хибридите, иначе дизайна е добър ако пуснат една сносна дизелова версия според мен ще е по-добре. Реално са доста по екологично чисти от хибридите, в някои случай и по-икономични.
  • #5
    Triforce ( преди 15 години )
    To и аз някой път пиша глупости, но е от незнание, на всеки може да се случи! Ама неговото изказване...
  • #4
    Wane ( преди 15 години )
    Triforce, въобще не се занимавай. В този сайт 80% от потребителите като отворят статия, не я четат, а гледат картинките и пишат глупости.
  • #3
    404 ( преди 15 години )
    Като гледам това си давам сметка,че VW са още в каменната ера.
  • #2
    Triforce ( преди 15 години )
    Льольоооо - виж хората какво пишат бе, сляп ли си? "Колата ще бъде с пет врати и хибридна система за задвижване". Направо нямам думи. Чак се чудя как си преключил на кирилица и си успял да пратиш глупавия си коментар.
fallback
Последни