fallback

Citroen DS-5 ще бъде на пазара през 2011

Това е бъдещият луксозен модел на Citroen, обозначен като DS5. Той ще се появи на пазара още през 2011 г. и ще бъде с хибридно задвижване.

Дизайнът е на базата на концепцията C-Sportlounge за първи път показана още през 2005 г. във Франкфурт. Хибридната система ще бъде съставена от „чист” дизелов двигател и електромотор, който ще задвижва само задните колела. Тази същата хибридна система ще бъде използвана и при кросоувъра Peugeot 3008. От  PSA казват, че „ иноваторската технология носи многостранни положителни ефекти, сред които намаляване на потреблението на гориво и  намаляване на вредните емисии от CO2 с 35%”. Peugeot 3008 ще представи тази система в началото на 2011, а Citroen DS-5 веднага след него. От PSA информират, че хибридната версия на двата автомобила ще бъде с цена по-скъпа от дизеловата с около 2200 евро. Технологията известна като „PSA HYbrid4 diesel-electric technology” е била създадена в заводите на групата в Мюлюз и Сошо. Сега там се разработва конкретната организация за производство на новите хибридни модели и нужните за това промени в производствената линия.  
Тагове:
fallback
  • #12
    немецо ( преди 15 години )
    различен - да, но хубав - не. (макар, че за вкус не се спори)
  • #11
    стоян ( преди 15 години )
    Дизайнерите на Ситроен все още могат да предложат хубав и различен автомобил.Дано да го пуснат в производство,много е готин.
  • #10
    :) ( преди 15 години )
    Браво на Citroen!Нещо по различно и модерно от тъй наречените "големи" в бранша,главно немските.Но,само тъй наречени,а на кое отгоре всеки сам да си отговори.Историята всички я знаем.
  • #9
    ***** до tanev ( преди 15 години )
    Хубаво е когато пишем нещо, то да е плод на трезв ум. Хаздраве, приятелю!!!
  • #8
    до tanev ( преди 15 години )
    Не се коси,това е поредния кьорфишек на Ситроен,който най-вероятно ще си остане рисунка.
  • #7
    otegchen ( преди 15 години )
    G-n Tanev,prosto horata ot Citroen dori ne znaiat che niakade vi ima,tolkova ste neznachitelen.Kogato neshto izleze ot Citroen kakvoto i da e, to vinagi shte se nameri niakoi umnik da plue...
  • #6
    tanev ( преди 15 години )
    ... ама обновиха Prius и е на пазара!А от PSA само ялови 3D картинки,и ... до там!Потъват,ама яко!
  • #5
    Анонимен ( преди 15 години )
    tanev,той и Приуса би трябвало да е остаряла технология,ама...
  • #4
    MoTkO ( преди 15 години )
    колата определено е хубава не е като ръбестите кутии от германия :)според моето скромно некомпетентно мнение на това нещо много ще му отиват 1.6,1.82.0 и 3.0 v6 мотори естествено първите три са турбо :) за скоростните кутии нямам претенцииама това си е мое лично мнение :))
  • #3
    tanev ( преди 15 години )
    Първо,не виждам нищо новаторско.Още тази година излизат такива модели на други производители.До 2011 това вече ще е остаряла технология.Второ,2011 е доста далеч,на фона на неясното бъдеще на PSA.
fallback
Последни