fallback

Започна серийното производство на супер колата GTA Spano

Това е новият суперавтомобил GTA Spano, който може да постигне максимална скорост от 350 км/час.

Spano е с двигател V10 монтиран в средата на платформата, с обем 8.3 литра и мощност 780 к.с. Цената на колата е малко над  600 000 евро (около 1.2 милиона лева). Движението се предава към задните колела от механична скоростна кутия със седем степени. Колата ускорява от място до 100 км/час за 2.9 секунди. Шасито на Spano е от карбон и фибростъкло, което позволява собственото тегло на автомобила да е 1400 кг.  Целият автомобил, включително и двигателят са разработени от базираната във Валенсия фирма GTA Motors. Дизайнът е изключително аеродинамичен, а под вратите има големи отвори за охлаждане. От GTA съобщават, че вече има 15 поръчки за автомобила, като първата от тях отива в Китай. Засега от GTA казват, че ще произведат лимитирана серия от само 99 автомобила. 
Тагове:
fallback
  • #15
    IMC ( преди 15 години )
    Извинявам се за правописните грешки.
  • #14
    IMC ( преди 15 години )
    Много интересена кола, според мен са се справили добре и със дизайна и с характеристиките. За някои коментари които прочетох по-долу не забравяйте че не само конските сили са от значение а най-важното е ъова как ги пренасяш към пътя за това например Веирон и Випер Хенеси са най-мощтни като конски сили, но не са най-бързи на писта, даже ако не ме лъже паметта и на ускорение от 0-100. Производителите просто са преценили че не им трябва толкова висока максимална скорост а по-добра динамика.
  • #13
    baian ( преди 15 години )
    mm izgle6da obe6tava6to
  • #12
    unit ( преди 15 години )
    4ara im e 4e max vartq6t moment e v po-visokite oboroti ,tova im e 4ara :)))
  • #11
    Wane ( преди 15 години )
    Е, прав си. Могат, ама пък трябва ли всяка кола да е изцедена на макс? Атмосферните двигатели си имат своя чар (според мен неповторим, когато говорим за двигатели с подобен работен обем)
  • #10
    unit ( преди 15 години )
    :)))))) spokoino,tova po dolu ne sam go napisal ot nerazbirane ili ot nezainteresovanost.Prosto iskam da kaja ,4e s tozi dvigatel moje da iztiskat pove4e ot veyron,osobeno s takova teglo ,na veyron milsq be6e oklo 1800-2000kg ,a tova e dosta po leko,tva e
  • #9
    jjj ( преди 15 години )
    gotina kolica ima si ne dostatcite ama da ne zabravqme 4e bugati pravi koli ot 100 godini a lambo ot 5-60 taka 4e si e napalno normalno da sa po-dobri v dizaina i interiora
  • #8
    радо ( преди 15 години )
    Само да добавя, че страничния профил на колата много ми допада, особенно тази линия от под-вратата до върха на задницата - аз го свързвам с много стегнато дупе.
  • #7
    Rado ( преди 15 години )
    Малко ми прилича на Ламбо, но това никак не е лошо нещо. Очаквам тест-драйв от Топ Гиър следващие им сезон!
  • #6
    Wane ( преди 15 години )
    Аматьорски коментар от твоя страна = аматьорски отговор от моя страна:Veyron знаеш ли колко турво-компресора има? Четири, а това тук е атмосферния V10 на Dodge. И подобно "голо" сравнение на характеристиките на двигателите е неадекватно ;)Иначе на мен колата като визия не ми харесва, твърде обикновена ми се вижда, но пък начина на отваряне на вратата на багажника е интересен... Интериора пък ми е съвсем скучен, за мен най-доброто в момента са интериорите на Spyker.
fallback
Последни