fallback

Нов модел по случай 100 години на Bugatti

Новият модел на Bugatti, за който се говори от известно време, ще се казва най-вероятно Royale.

Автомобилът ще бъде произвеждан на платформата на новото поколение на флагмана на Bentley, Arnage, съобщава британското издание Auto Express. Технически новият модел на Bugatti ще прилича много на суперколата Veyron, а основната разлика с нея ще бъде в разположението на двигателя, който при четириместния Royale ще бъде в предната част. Автомобилът ще има системата за предаване на движението към четирите колела Haldex, активно окачване и двигател W16 с обем осем литра и мощност 1001 к.с. Този агрегат е с четири турбини и работи в комбинация с роботизирана скоростна кутия със седем степени. От Auto Express предполагат, че Bugatti Royale ще ускорява от място до 60 мили в час (96 км/час) за 3 секунди, а максималната му скорост ще е 402 км/час, (за сравнение при Veyron е 407 км/час). Информацията за разработван нов модел се появи още в средата на миналата година, когато шефът на Bugatti, Франц-Йозеф Пафген (Franz-Josef Paefgen) съобщи, че новата кола ще се появи на пазара не по-късно от 2012 г. Според публикацията на Auto Express обаче, премиерата на новия модел Bugatti Royale ще бъде още тази година на автомобилния салон във Франкфурт, където италианската фирма ще отбележи своята 100 годишнина.
Тагове:
fallback
  • #16
    n7 ( преди 15 години )
    Bugatti са велика фирма... радвам се, че VW ги купиха през 1998 и сега ги има като коли. да видим какво ще измислят след тази летяща чиния
  • #15
    JP ( преди 15 години )
    защо повечето спортни фирми рашиха да слагат по още две врати. Иначе не мога да кажа 4е е зле , харесвами . Интересно щте е какъв ще е следващия им проект дано не прибавчт още 3 метра към междуосието :)
  • #14
    IMC ( преди 15 години )
    Извинявам се на другарите от Бугати, но за мен това не е нов модел а Veyron с повече врати.
  • #13
    Todor ( преди 15 години )
    Хубава е,но аз харесвам коли които са ми по джоба.
  • #12
    sas ( преди 15 години )
    Хубава е,но аз харесвам коли които са ми по джоба.Тези по цветните картинки,като тази,дори вече не ме впечатляват.Достатъчна ми е тръпката като седна в нещо чисто ново (не Дачия де,или Рено Симбол).Сто пъти по-добре реалист,от колкото празен мечтател!
  • #11
    VlaDk0 ( преди 15 години )
    s maaaalkata razlika,4e vs16tnost kolata e frenska,a ne italianska... bravo na redaktorite,4e sa si napisali doma6noto...
  • #10
    delgogo ( преди 15 години )
    Италиянските коли винаги са били най-добрите и без значение кой е притежателят им имат най-добрите динамични характеристики, най-добрия дизайн и най-славна история. Еторе Бугати е създал марка, която винаги ще бъде в сърцата ни.
  • #9
    cost ( преди 15 години )
    Ще празнуват 100 годишнаната заедно с началото на потъването на VAG (селяните много се кефят на тази абривиатура,хи,хи,хи...)
  • #8
    до turbo ( преди 15 години )
    адски си ***
  • #7
    St ( преди 15 години )
    1-вото изказване ,направено от неизвестен селянин
fallback
Последни