fallback

Нов електромобил

Появата на нови електромобили и различни хибридни системи напоследък се превърна едва ли не в ежедневие.

Най-новото предложение идва от немската фирма FEV. Компанията е със седалище в град Аахен и от там дойде съобщението, че ще покажат нов електромобил, създаден на базата на Dodge Caliber. Автомобилът ще бъде представен по време на изложба в Детройт на 20 април.  Caliber ReEV ще има двигател с три цилиндъра и обем 1 литър, който ще се комбинира с генератор предлагащ продължителна мощност от 41kW и пикова мощност от 75kW. Генерираната от бензиновия двигател електроенергия се натрупва в ново поколение литиево-йонен акумулатор 346 V с  Delphi DC/DC конвертор. Според съобщението на FEV, акумулаторът  доставя достатъчно енергия за автомобила, за да измине 64 км. Caliber ReEV ускорява от място до 60 мили в час (96km/h) за 8.3 секунди и има максимална скорост 135 км/час.
Тагове:
fallback
  • #4
    Тицуни Микуро ( преди 15 години )
    това не е ли хибриден автомобил А?тесла правят електромобили.мал преводача не е наясно с разликата моля модераточетата на сайта ако някой знае разликата обяснете я на преводача или превпдачката.све пак тук четат хора който се интересуват от автомобили не се излагайте излишно
  • #3
    Pentastar ( преди 15 години )
    Защо да се правят електромобили само на базата на ниски коли?!? Къде е логиката??? Ти прочете, че Тесла са направили и реши, че "хората" само такива коли правят. Малко е смешно, не мислиш ли? И едно пояснение, Додж Калибър не е джип, а лек автомобил ;-)
  • #2
    Смут ( преди 15 години )
    Как ве този модел на Додж е много добреи м/удругото това е първата кола такъв клас хибрид след Лексус,даже си мисля че Лексус е седан.Но със сигурност ако това нещо го пуснат на пазара слагам го в списъка ми за избор/тест обиколка/
  • #1
    delgogo ( преди 15 години )
    Аматьори, защо не направят електромобил на някоя ниска кола, защото не могат да поберат големите акомулатори (батерии) в купето. Хората правят спортни автомобили с електричество (Тесла) а не такива грозни джипове. Поне да си бяха направили техен модел.
fallback
Последни