fallback

Honda оставя дизелите

Компанията ще насочи всичките си усилия в разработването на хибридни технологии.

Скоро писахме за друг японски производител, който пое по коренно различен път. Oт Mazda обявиха, че смятат хибридната технология за недостатъчно ефективна и прекалено скъпа и за това съсредоточават всичките си усиля в разработването на максимално екологични дизелови агрегати.Honda обаче е на мнение, че бъдещето е в хибридите. От компанията съобщиха, че за решението им са повлияли и все по-сериозните екологични норми. Разработването на екологични чисти дизели е скъпо и не толкова перспективно, обявиха от компанията. "Дори за големите превозни средства, смятаме че е по-реалистично да се работи над хибридни агрегати", допълниха от Honda.Решението на компанията вече се отрази на Acura TSX. Американската версия на Аccord, по план трябваше да се сдобие с дизелов двигател през тази година, но сега стана ясно, че той ще бъде заменен от бензинов V6 двигател, който отговаря на екологичните изисквания.
Тагове:
fallback
  • #7
    Клиент ( преди 15 години )
    До ttt - а ти понеже си абсолютен *** и ръб, не знаеш, че ти харчи масло, защото при "разработката" е била мачкана! Карам Civic Type S '08 дизел и не ми пипа маслото - сам си прави изводите ... ако можеш!
  • #6
    ttt ( преди 15 години )
    Именно,през 2003 произвеждат първия и единствен дизел.И аз понеже знам повече от теб,ще ти кажа една неприятна страна на този мотор,харчи доста масло,още като нов.Ти това не го знаеш,от което съдя,че си основен ***,селянина с колелото!
  • #5
    Ме ( преди 15 години )
    2003г. Хонда произвеждат първия си дизелов двигател i-CTDi, който по-късно печели награда за най-добър дизелов двигател.Първите двама като не знаете нищо за тая марка и само по улиците сте я гледали защо не си запазите коментарита за себе си
  • #4
    rado ( преди 15 години )
    Който е опитал ново поколение дизел,не помисля за бензин.
  • #3
    az ( преди 15 години )
    Acura sa ubistweni avtomobili!!! novata TL e 305 konq zwqr. nqkoi den, jivot i zdrawe, ako moga da si pozwolq edna takawa, bih si kupil!! zaedno s INFINITY I LEXUS napravo ma4kat!!
  • #2
    козаря ( преди 15 години )
    браво! Хубави коли са, ама от как решиха да стават масови и спряха crx, nsx, prelude, s2000 се чудя кога най после ще пуснат нещо яко... отказване от миризливата нафта е крачка в тая посока...т.е. не трябва се наливат пари в глупости...
  • #1
    ttt ( преди 15 години )
    Те и без друга пуснаха един Common rail и заспаха!Май не става въпрос за переспективи,а за пари,по-точно за липсата им.
fallback
Последни