fallback

Porsche ще възроди 356 Speedster

Напоследък сякаш стана модно много производители да възраждат свои модели легенди.

Сега нещо подобно ще прави и Porsche със своя 356 Speedster. Новият модел с това име ще бъде готов според немското списание Autozeitung след 3 до 4 години. Той ще се произвежда на платформата на  VW Bluesport Concept, автомобил показан през януари на салона в Детройт. Новият автомобил на Porsche ще бъде относително евтин, с него ще започва гамата на спортния производител. Предвижда се цената на Porsche 356 Speedster да не надхвърля 36 000 евро. Най-вероятно двигателят на новия автомобил ще бъде някакъв вариант на базата на двулитровия агрегат TFSI, който сега познаваме от много модели на групата VW, включително и от Audi  TT Roadster, при който предлага максимална мощност от 272 к.с. Ще има и версия “S” на Porsche Speedster, която ще е с двигател с обем 2.5 литра и мощност над 340 к.с., познат от Audi TT RS. Очаква се от фирмата да дадат зелена светлина за този автомобил след около 3 години.
Тагове:
fallback
  • #4
    Triforce ( преди 15 години )
    Предвижда се цената на Porsche 356 Speedster да не надхвърля 36 000 евро. Не виждам за каква услуга на Ферари ми говорите...
  • #3
    Nqma zna4enie ( преди 15 години )
    Абе много си се *** Порше с Панамера , айде Кайен по ми допада. Ама защо да възраждат 356 защо така се подиграват с историята на фирмата.
  • #2
    hua ( преди 15 години )
    Aва отворко ти с Порша само снимка мой си напраиш ва брат. За кво Ферари ми говориш ва скъсан църул.Полска мишка си ти!
  • #1
    TTTSPS ( преди 15 години )
    Тези от Порше, каква услуга направиха на Ферари. Започнаха да произвеждат джипове и коли за народа.
fallback
Последни