fallback

Напредва разработката на Honda CRZ

Honda обяви, че разработката на хибридното купе CRZ върви по план и колата ще бъде готова към края на 2010 г. като модел на 2011.

Амбициите на Honda са този автомобил да бъде купуван не защото е „зелен”, а защото е пълен с динамика и доставя удоволствие от управлението си. Нещо повече, във фирмата обмислят да пуснат и конвенционална версия на CRZ, но ще бързат първо с хибридния вариант за да бъдат конкурентни на Toyota. Бъдещата хибридна Honda  CRZ ще има бензинов двигател с обем 1.8 литра от Civic, който ще предлага мощност от 140 к.с. Той ще се комбинира със системата  IMA – електромотор, акумулатор и електронно управление от Insight. От хибридния Insight ще идва и платформата (разбира се модифицирана), за да се спестят средства от разработката на нова. Като автомобил с две места, CRZ естествено има по-малка каросерия в сравнение с Insight. Теглото на спортния автомобил ще бъде около 1400 кг. Този автомобил ще бъде една възможност за феновете на Honda да се радват на  истинско спортно купе, защото от фирмата няма да произвеждат наследник на Acura NSX. Това дава възможност на  CRZ да бъде за Honda през 2010 това, което CRX беше за Honda през 80-те години на миналия век – масов спортен автомобил с достъпна цена.
Тагове:
fallback
  • #5
    Анонимен ( преди 15 години )
    здрав, икономичен спортен автомобил на добра цена ! :) Купувайте си още голф, моля ви се :)
  • #4
    Triforce ( преди 15 години )
    За цената съм напълно съгласен! Аз лично бих карал такава, защото ще е тръпка, ще е гори сравнително добре - 1.8/140 коня и ще е на сравнително добра цена. Но чак пък да ги "убива"... времето ще покаже.
  • #3
    insane ( преди 15 години )
    супер здрава спортна машинка на достъпна цена!!!НЕЩОТО което УБИВА ГЕРМАНСКИТЕ СКЪПЕРНИЦИ;)))
  • #2
    Triforce ( преди 15 години )
    С тая финансова криса, 140 коня са добре... но от тази гледна точка... ами от към конкуренция? Ауди ТТ, БМВ Зет4, Мерцедесите му разни...
  • #1
    DeadFox ( преди 15 години )
    Това тук колкото и да ми е сипатично и да ми харесва като дизайн, никога няма да може да бъде заместник на легендарната Acura NSX . Това най - много да замести кабриото на Civic от преди няколко години.
fallback
Последни