fallback

Renault връща част от производството във Франция

Renault реши да върне производството на един от своите модели произвеждани в чужбина, във Франция.

За решението на фирмата съобщи представител на френското правителство, но не уточни за кой модел става въпрос и в коя страна се произвежда той. Решението на шефовете на Renault да върнат производството на един модел във Франция е нещо като жест на благодарност, след като фирмата получи правителствен кредит от три милиарда евро. Едни от условията за предоставяне на кредита е да се запазят работните места и да не се закриват заводи на Renault във Франция. Правителственият кредит ще бъде използван от Renault за преодоляване последиците от кризата и финансирането на развойна дейност за нови високоефективни модели, които да бъдат произвеждани във Франция. Освен трите милиарда от правителствения кредит, Renault ще получи още един кредит от 400 милиона евро от Европейската инвестиционна банка. Тези пари целево ще бъдат използвани за създаването на екологични и икономични модели на Renault.
Тагове:
fallback
  • #3
    койчо ( преди 15 години )
    Кой модел ще върнат и откъде не става ясно,само пише че парите ще отидат за развойна дейност,което е друга боза.За миналата година Renault Otomobil - Турция е експортирал продукция за 3,3 милиарда долара!От тази "навременна мярка" колите на Рено само ще поскъпнат.
  • #2
    nik ( преди 15 години )
    Парите са дадени с условие, защото това е държава от първия свят.В страна от третия свят като България това не се случва.Французите са си го отвоювали това право.
  • #1
    petar ( преди 15 години )
    ето това им е демокрацията на запада-шовинизъм и "свободна конкуренция"
fallback
Последни