fallback

За 15 години Toyota произведе 1 милион коли в Турция

Toyota съобщи, че в завода на фирмата в Турция са произведени един милион автомобила.

Появата на милионния автомобил на Toyota произведен в Турция съвпадна с началото на производството на третото поколение Toyota Verso MPV. За първи път турският завод на Toyota започва производство преди 15 години, през 1994 г. Днес в завода на Toyota работят 3000 души, като се произвеждат моделите  Auris и Verso. От Toyota планират да произведат за година 55 хиляди броя от Verso предназначени за европейските пазари. Продажбите на този модел на Стария континент започват през април.
Тагове:
fallback
  • #13
    Toyota ( преди 15 години )
    Понеже се пишат неверни неща, истината е следната:Corolla се сглобява в Япония и ЮАРAuris се сголбява в Англия и ТурцияКорола Версо се сглобява в ТурцияАвенсис се сглобява в Англия.Другите интересуват ли ви?
  • #12
    LEXUS ( преди 15 години )
    Toyota Corolla Verso е най-здравата кола в класа си, Avensis също. По-долу пишете пълните глупости.Четете статията за TUV: http://news.automedia.bg/read/5826.html
  • #11
    hifi ( преди 15 години )
    Corolla се прави в Турция, а Avensis в Англия... от 20 рекламации 19 са от английската сглобка... така че труците си работат много добре за разлика от нас
  • #10
    p ( преди 15 години )
    авенсис вече са три поколения, за кое 1, 2 или 3 имаш предвид че е некачествен и къде го прочете.
  • #9
    Анонимен ( преди 15 години )
    Ами некачествен е ...точно този модел е много ама много голям автогол за Тойота. Големи проблеми при напасването, проблеми с двигателя ...
  • #8
    ? ( преди 15 години )
    Авенсис ?!? - изключително некачествена сглобка и изработка ли ?!?
  • #7
    Анонимен ( преди 15 години )
    И пежо и рено и форд и още мноооого други марки имат заводи в Турция и качеството е на много добро ниво. А за завода на Тойота там мога да кажа е че по подреден от аптека и всичко се прави на изключително високо ниво. Турция е ВЕЧЕ една много развита индустриално държава не се бъркайте хора, само за пример да дам че предния Авенсис се правеше в Англия ( за Европа колите) и беше изключително некачествена сглобка и изработка. Не плюите без да сте информирани.
  • #6
    plamen ( преди 15 години )
    собственик съм на нов авенсис и съм голям фен на toyota, смятам че като най-голям производител си държат на качеството и си имат контрол, но все пак аз не бих си купил нещо толкова скъпо сгобено в турция.
  • #5
    игумен ( преди 15 години )
    Кола,която е сглобена в Турция просто не я хвалете каквато и да е..няма такива ***,изнасят заводите си в Азия за намаляване на разходите за друд с цел по-голями продажби и печалба,за сметка на качеството.
  • #4
    Анонимен ( преди 15 години )
    И Пежо имат завод в Турция но повярвайте ми има огромна разлика от Турската и Френската сглобка. Само ще доуточня , през 2002г. майка ми си хареса Пежо 206 и отидохме в Пежо да го поръчаме но с изумление разбрахме ,че в България Пежо доставя само Турски сглобки. Попитахме каква е разликата от Пежо отговориха ,че Турските са по-евтини но пък се предлагат без някой основни неща Първото е ,че са без ABS, ESP и без десен Аербег . Естествено ,че се изумихме и попитахме няма ли шанс поне за ABS все пак е база във всяка марка от 1995г. насам. Казаха трябва да се поръча от Франция там върви със всичко и го поръчахме естестевно от Франция ,оказа се ,че през Авгус целия завод във Франция са в отпуск и чакахме около 6 месеца но пък Пежото си е Френско. Когато излезе модела 207 от Пежо ни казаха ,че вече Турското 207 е с ABS и десен Еърбег. Разказах ви това за да разберете ,че турските сглобки може да не са по-лоши но са доста по обрани.
fallback
Последни