fallback

Skoda готви нова версия на Octavia RS

След като Skoda модернизира Octavia, сега чешката фирма готви фийслифт и за нейната „гореща” версия с обозначение RS.

Промените обаче ще бъдат не само във външния вид, а и в двигателя, който ще бъде съвсем нов. Сега спортната Octavia преминава през последни тестове и с лека маскировка е била заснета от репортери на чешкото издание iDNES. Маскирани са новите фарове, както и надписа RS. „Горещата” версия се разпознава лесно, заради преработената предна броня. Най-голямата промяна обаче е в двигателя. Новата версия на най-бързата Octavia ще бъде с бензиновия двигател TFSI, познат от Audi Q5 и Volkswagen Sciorocco, който ще смени сегашния двулитров бензинов двигател с мощност 147 kW. Вместо досегашните 200 к.с., колата ще разполага с 211 к.с. (155 kW). Турбодвигателят е изцяло нов, като е създаден на базата на 1.8 TSI и има променливо отваряне и затваряне на изпускателните клапани.
Тагове:
fallback
  • #51
    Bate Venci ( преди 14 години )
    Мили селяни...карането на автомобил от марката Скода е истинско удоволствие.На онези от вас които плюят по моделното семейство на Скода мога да кажа само,че гроздето е високо..затова е кисело:)Аз лично ползвам чисто нов Superb 1.9 TDI и с гордост мога да заявя,че по добра кола за нашите условия няма!
  • #50
    were_wolf ( преди 15 години )
    da ti *** *** maina e travestit ***
  • #49
    were_wolf ( преди 15 години )
    ei traforce nema da ubijda6 skoda 4i 6i *** lainqnata maika ve pradlio 6i ti *** i daciite te daje ne sa i rumanski te sa frensko rumanski *** prost
  • #48
    dikov ( преди 15 години )
    dragi selqni........ pojelavam vi ve4no da karate DACIA :-) az si karam 4isto nova ictavia 1,9 tdi :-) i sled dve godini kato izleze octavia 3 pak shte si q vzema s ogromen kef :-)a vie karaite 15 godishnite kenefi :-)
  • #47
    elin ( преди 15 години )
    Opel Astra e po-dobra i po-evtina ot Oktavia
  • #46
    Анонимен ( преди 15 години )
    Еми това е разликата между хората. Има такива които я харесват, затова има толкова много продажби и други които не я харесват. Аз лично я предпочитам пред голф 5 и ауди а3, нищо че са на една платформа. А аз имам сведения от най- първа ръка за форд рейнджър 2.5TDCI, 143кс и 330нм въртящ момент, с двойната кабина. Ми мога да ти кажа, че точно тези комънрейл дизели на форд tdci/дураторк са едни от най- добрите в момента. Всеки си взема това което му харесва и може. Затова написах, че кугата е нелош вариант, аз примерно рав 4 и тигуан въобще не ги гледам.
  • #45
    A4 ( преди 15 години )
    И моята кола беше нова преди три години,и гаранцията и свършва.За това търся нова.Въпрос на вкус,аз Октавията изобщо не я харсвам.Нито като удобство и дизайн,нито като возия,още по-малко моторите и цената.Както казах,въпрос на вкус.А дизелов форд никога няма да си купя (имам сведение от първа ръка от сервиза им)!Моторите са им френски,каквото и да обясняват някой,че били от Англия,и са им много слабо място,не само електрониката а и механично.Дори са по-зле от дизелите на VW.Така,че е въпрос на критерии.
  • #44
    Анонимен ( преди 15 години )
    А за тигуана и рав4 нещо не ги харесвам. Не знам какви са им цените но мисля, че форд куга с един tdci двигател е по- добре.
  • #43
    Анонимен ( преди 15 години )
    Приятел, не мисля че злобея, а и не ме мисли дали съм с язва. Ако октавия 2 е фолксваген, то тогава аз карам vw. Класацията която си посочил мисля, че е неуместна още повече в нашата страна. Виж за америка може, но там колите са им малко по- други, защото гледам тойота е на челните места, но там не карат айго а тундра примерно. И аз бих карал такава машина, ама надали.Темата тук беше за октавия две и аз като човек, който кара такава написах нещо, срещу което веднага бях нападнат. E нека съм прецакания в случая, че карам нова кола. Пък най- добре е човек през няколко години да има възможността да се прецаква по този начин. А тези които са най- големите разбирачи да си карат вехтите коли.
  • #42
    A4 ( преди 15 години )
    Аз си търся нещо от категорията на Тигуан,RAV 4.И двете съм ги пробвал и Тугуана е по-добре от тойотата.Но си прав,ще изчакам есента да видя какъв ще е на Хюндай заместника на Тусон.Голям плюс там е,че дизелите им са много по-добри от тези на Тойота.Така,че може и да е Тигуан,какво като е VW.
fallback
Последни