fallback

И Audi A8 с четири цилиндъра под капака

В новото поколение на луксозното Audi ще се интегрира четири цилиндров агрегат.

За да бъде успешен един голям луксозен седан, той трябва да съчетава висок комфорт, добра визия и голям двигател. Германците, обаче са на път да докажат, че последното не е особено важно. В началото на 2010 година, Audi ще представят новата А8, която ще се задвижва от не голям четири цилиндров агрегат.Това беше съобщено лично от шефът на групата Мартин Винтеркорн (Martin Winterkorn), който обясни че интегрирането на такъв малък двигател в луксозен автомобил като А8 се налага, заради все по-суровите екологични норми в Евросъюза.Двигателя ще доставя около 230 конски сили и ще се предлага успоредно с по-големите, шест и осем цилиндрови агрегати. Моделът ще се предлага изключително в Европа, а задвижването ще бъде към предните или към четирите колела.След като от Audi съобщиха , че съкращават броя на цилиндрите при S4 и S5, сега стана ясно, че през идната година, германците ще представят и първият седан от висок клас, задвижван от агрегат с четири цилиндъра.
Тагове:
fallback
  • #15
    BMW ( преди 15 години )
    ...dale4 "otpred" - na K*RA na BMW, 4e e dulgi4ak..)))))))))
  • #14
    Alfonso ( преди 15 години )
    skriite se be mi6ki, BMW 90% spad v pe4albata za 2008, di6aite tejko, Audi sa dale4e otpred
  • #13
    BMW ( преди 15 години )
    Sledva i 3 cilindura pod kapaka na A8 - MAITAP!!!..;)))
  • #12
    Badi ( преди 15 години )
    Hora primirete se parvo VAG e skapana firma vtoro idva era na ikonomite, samo deto lo6toto e 4e ot cenata nqma da ima ikonomii.
  • #11
    Анонимен ( преди 15 години )
    според мен Ауди ще го предлагат като двигател, но няма да се купува толкова много! Никой не те задължава да си закуиш 4 цилиндрово А8, като се предлагат 6,8 и 10 цилиндрови!!
  • #10
    FeniX ( преди 15 години )
    Този тип класа при леките автомобили минимума на литража трябва да е 3 литра, а 4 цилиндъра 3 литра няма.Това ще е супер скапан автомобил ако е с 4 цилиндъра и по-малко от 3 литра
  • #9
    sa60 ( преди 15 години )
    и с 4 и с 6 ауди си остава тояга
  • #8
    Niki ( преди 15 години )
    Da 4 cilindrov ma, kato e 230 konq dalishte vurvi dostatuchno - mislq che da!!!
  • #7
    Анонимен ( преди 15 години )
    има 3.2, 2.8 не quattro A8 :)
  • #6
    Анонимен ( преди 15 години )
    4х4 е база при А8 а при А6 от 3.0 литровите мотори на горе всичко е Quattro като база. Освен това до 2007г. 3.0 литровите мотори при А6 се предлагаха като база освен с Quattro но и с Автоматична трансмисия. То това беше и актуалния пакет заради която си купих А6 3.0TDI щото вземаш 4Х4 и Типтроник като подарък. Е ама плащаш 30 хиляди отгоре на 2.0TDI така ,че подаръка е включен в цената но пък за същите пари ще си купиш 3 литрово БМВ пета серия без да ти е включен нито Автоматика ,нито 4х4 ,същото се отнася и до Е-класата. така ,че горе долу конкурентно идваха тези две допълнителни екстри.
fallback
Последни