fallback

Toyota готви нов хибриден модел

Toyota в най-скоро време ще пристъпи към разработката на нов хибриден модел, който ще бъде по-достъпен ценово от Prius.

Очевидно подобна стъпка  е предизвикана от появата на хибрида Honda Insight, който е най-евтиният хибриден автомобил в света. Новият хибриден модел на Toyota ще бъде от компактния клас и ще има хибридна система съставена от бензинов двигател с обем 1.5 литра (същият който се използва и от Prius) и електродвигател. Според източници от Toyota цената на новия хибриден автомобил няма да надхвърля 20 000 долара. Това е с около 30% по-ниска цена от тази на Prius. Да напомним, че Honda Insight се продава в Япония за около 19 хиляди долара.
Тагове:
fallback
  • #28
    LEXUS ( преди 15 години )
    И няма защо европейските назадничави фирми като БМВ,Мерц едес,фолксваген да запушват усти на еколози,защото еколозите не ги принуждават в нищо.Има си директиви на ЕС,които сочат,че емисиите задължително трябва да се намалят.Затова всяка логика тегли към чисти хибриди,те са необходимост.В 12 щата в САщ са забранение т.нар. "модерни дизели",защото никак не са модерни двигатели с принцип на работа над 1 век,горе-долу след парните двигатели.Най-назадничавите немски фирми усъвършенстават според тях нещо ,което не може да се усъвършенства, при положедние,че японците продават много по-чиста техника-хибриди.Сигурно има и луди,които искат да усъвършенстват и парните двигатели,но надали тези идеи имат бъдеще,все пак сме 2009-та година.Не случайно дизелите са забранени в 12 щата в САЩ.
  • #27
    LEXUS ( преди 15 години )
    Ето на това му казвам пълнилаици.Колко икономично е да прекарвашдизелови Пасати и Джети през океана вСАЩ??? И саждите,които бълват,рециклира ли ги някой или самочовешките дробове? Толкова ли ви еплоскодънно мисленето? Защо не се замислите колко замърсяват и без това замърсяващите немски коли,които ги прекарват с кораби в САЩ??? Значи хем корабите замърсяват,хем след това несмките коли,които са слаботехнологични и вредни като емисии.
  • #26
    LEXUS ( преди 15 години )
    Мишо Най-големият играч в света е Тойота,няма по-големи играчи.Нещо не си в час.Тойота ПЕЧЕЛИ от хибридите си и продава милиони.Хибрид не се разработва за 2 години,а за близо 10.Немските жалки фирми не могат да изкарат хибрид на пазара,за това се съюзяват помежду си.
  • #25
    Misho ( преди 15 години )
    Харесва ми колата като цяло влизал съм вътре на един панаир. Не знаех, че дизела е на ПЕЖО /ще го проверя това в нета - и за 20 коня също/, но това не е толкова лошо - колата бих си я купил веднага.
  • #24
    w96 ( преди 15 години )
    А ако харесваш дизела на Mazda 6 185 к.с.,значи харесваш Пежо, хи,хи,хи...защото е техен.Ако се шашкаш от мощността,недей,сега излезе по-силен за същата кубатура 200 к.с. и по-икономичен,но не от френските палачори,изобщо не е европейски.
  • #23
    w96 ( преди 15 години )
    Пич,като изключим хвалбите в рекламното издание аутобилд,дизелите на БМВ са мноооого далече от предтсвата за добри двигатели.Особено предния на предната 5-серия 2.5 който малко разбира бяга от него като дявол от тамян!След това на преднишната 3-серия 2.0 дизел е бори по-зле.Питай сервизите
  • #22
    Misho ( преди 15 години )
    На мен Тойота изобщо не ми харесва като дизайн - визирам Avesis - стария беше супер грозен, но и новия е зле, Corolla i Auris също са доста грозни. Признавам ги за N=1 в хибридните технологии, но другите фирми /без Хонда, които вървят след Тойота/ просто не инвестират, защото няма /все още/ смисъл, поради това, че печалбата е много малка или направо си си на загуба. Сега след хибрида на Хонда Тойота ще намали също цените и печалбата им пак ще падне. От Японските коли /евро версиите/ ми харесва само новата MAZDA 6, koqto naprawo e super /с новия дизел 185 коня/, иначе немците правят най - добрите двигатели /и така ще бъде/, особенно BMW. Тойота бързо ще бъде стигната от другите фирми, когато например хибридите вземат 20% от пазара на нови автомобили. Засега хибридите не са интересни за големите играчи, и те правят някой и друг mild hybrid samo za да запушат донякъде устите на еколозите.
  • #21
    DeadFox ( преди 15 години )
    направят заводи в близост до пазара то по-добре да си караме Европейските малолитражни дизели.
  • #20
    DeadFox ( преди 15 години )
    Хубаво хибридна с ниски емисии, здрава ОК не споря. Ама вие давате ли си сметка, че Приус се прави само в Япония и за да стигне до другите пазари (Европа, Америките и т.н.) се извозва с кораби а , че тези кораби разните там харти за намаляване на вредните емисии не ги ловят? И че една Тойота като дойде в Щатите вече заради нея са изхвърлени толкова много вредни вещества във въздуха, че направо става безмислена.Иначе само едно признавам все трябва да се почне от някъде но ако японците...
  • #19
    Nia ( преди 15 години )
    Незнам защо напоследък повечето потребители са толкова агресивни и крайни,едва ли ако искаш да изкажеш мнение трябва да нападаш чуждото,просто се обоснови без да вкарваш комплексите си в действие,но както и да е.Лично аз имам Toyota и съм страшно дволна,а да не говорим,че Toyota ми взеха обратно старата кола за 2000 евро,та си помогнах за новата,найстина неразчитах на тези пари но е много приятно.
fallback
Последни