fallback

Съвместна програма на BMW и Daimler срещу кризата

BMW и Daimler съобщиха, че ще обменят по 7% от акциите си, като започват съвместна програма за намаляване на разходите.

Според информация от немския Der Spiegel всяка от фирмите ще предаде 7% от акциите си на другата. Програмата за намаляване на разходите към която двете фирми пристъпват, е доста интересна и не би била възможна само допреди няколко години. Сега двете конкурентни фирми пристъпват към унификация на отделни възли и детайли в бъдещите си модели. BMW и Daimler отделят общо над 40 милиарда евро за закупуване на оборудване за производството на нови модели. Подобни мерки според експерти от двете фирми ще позволят да се икономисат стотици милиони евро още в следващите три години, а в средносрочен план се говори за икономии на милиарди евро.  Тази програма обаче среща рязкото недоволство на семейство Квандт, които са собственици на 46% от BMW. Според семейството, основната изгода от подобна програма ще бъде за Daimler, които така ще увеличат влиянието си на немския пазар. В крайна сметка, от семейство Квандт се опасяват, че Daimler може да използва ситуацията и да погълне BWM, както допреди няколко години действаше с американската група Chrysler.
Тагове:
fallback
  • #20
    M3 ( преди 15 години )
    Някои "мозъчета" се превъзбудиха от темата и както винаги скочиха в неправилната посока!1.1 600 000леки автомобила за BMW през 2008г. срещу около 1 400 000 на Merc...друг е въпросът, че Merc произвежда и камиони,автобуси,трактори - дори такива като G-класата...)))2.Някъв *** се изпусна тук за Rolss-BMW може би без дори да подозира, че това е основната причина за предстоящото спиране на недоразумението Maybach и неосъществяването на Audi - мечтата Horch.. но както казват свят широк - хора всякъкви!
  • #19
    Triforce ( преди 15 години )
    Хюндай идват с пълна сила. Скоро и ТАТА *** ще дойдат на цена от 6000-7000 лева за нова. И какво правим? Хюндай за 40, с екстри на Мерцедес или БМВ за 60 бона, и някоя ТАТА за 7 бона, дето я караш 3 години, махаш я и нова. Не се знае след 5 години какво ще е...
  • #18
    :) ( преди 15 години )
    Браво,бе;) Феновете в БГ на Мерц и БМВ се разпениха и побесняха в тоя форум:))))))))) Направо,ке извадят чифтетата... Все едно вие сте ги създали тези фирми или пък ви плащат заплатите от там,че такава защита им хвърляте.Не виждате ли,че хората конкуренция,конкуренция,ама пред кризата се обединяват за да оцелеят.А ние,пак се дърлим за глупости и се цепим на групички.
  • #17
    Анонимен ( преди 15 години )
    Не знам доколко участват в направата на двигателите за Airbus,но наистина Daimler е участник в проекта за Airbus от немска страна.Както знаете компанията,която го произвежда се нарича EADS.Тя е създадена от Франция,Германия,Испания и незнам дали,Великобритания или Италия беше четвъртата страна.Четири държави по 25 % дял.И от Германия точно Daimler е компанията участник.Така,че 7 е прав за Daimler и Airbus.
  • #16
    LUPI ( преди 15 години )
    Стана банален вече.Ще се обезводниш от толкова плюване.
  • #15
    M3 ( преди 15 години )
    хи,хи,хи....статията не трбябва да е "Daimler срещу кризата...",а "Daimler срещу корозията..." , ха,ха,ха... сто пъти по-актуално е! (E-klasa 1998 и четирите вежди на калниците "цъфнали",честито).Daimler rules!!!
  • #14
    A4 ( преди 15 години )
    И като взеха Ролс БМВ какво се случи?Ролс е една мърдива британска марка,и си остана таква и с БМВ,дори стана по-безлична.Ролс никога няма да е значим фактор,дори и супер минимален,в сериозния бизнес.БМВ може само мечки да си бият с тая нашивка!Чакай от англичните нещо,***....
  • #13
    ............ ( преди 15 години )
    BMW vinagi sa s edna ideq pred konkurentite ne govorq samo za mercedes a za vsi4ki 6toto BMW kato vzeha Rols Roys mercedes lapnaha dravceto i ve4e ot nqma i kvo zeha maibah uj da konkorirat Rolsa ama nqma da im se polu4i
  • #12
    Пепо ( преди 15 години )
    Азиатците идват,предлагат качестство, лукс и бързина на добра цена,аре печлбарите от Германия у лево...Май швабите се понаядоха малко повече,а балъците свършиха....без България,разбира се,тук виреят като за световно!
  • #11
    nikky ( преди 15 години )
    Докато трае кризата е нормално да им паднат продажбите на скъпите автомобили...
fallback
Последни