fallback

Opel представи официално Ampera

На автомобилният салон в Женева, германците представиха своя първи plug-in хибрид.

Opel Ampera е заел електрическата технология на General Motors - Voltec и също като Cadillac Converj и Chevrolet Volt, представлява plug-in хибрид, съчетаващ малък двигател с вътрешно горене и литиево-йонни батерии.С едно зареждане на батериите, Ampera може да измине около 60км. При по-дълги разстояния, автомобилът продължава да се движи на електричество, но този път генерирано от двигателя с вътрешно горене. С един резервоар се подсигурява изминаването на 740 км. "С Ампера, Опел ще бъде първият европейски автопроизводител, който ще предложи на своите клиенти няколкостотин километра нон-стоп каране на електричество", заяви Алън Висер, шеф на маркетинговия отдел на GM за Европа.Паркираният автомобил може да се зарежда от обикновен контакт (системата plug-in), като според представители на GM, процесът на зареждане отнема само 2-3 часа.Opel Ampera ще се предлага от 2011 година на европейските пазари. Техническата му база ще бъде почти идентична с тази на Chevrolet Volt, но според запознати, при Ampera, бензиновият агрегат може да бъде заменен от дизелов.Още снимки
Тагове:
fallback
  • #9
    M3 ( преди 15 години )
    До 2011 има прекалено много време . Когато го пуснат (ако),съм убеден,че на никой няма да направи впечатление.Да не говорим,че до тогава GM може да е само далечен спомен.
  • #8
    Анонимен ( преди 15 години )
    ebati astrata :D
  • #7
    NANI ( преди 15 години )
    Готино опелче,но каква е цената?
  • #6
    Д Добрев ( преди 15 години )
    Добър външен вид наистина, Но...само до тук.
  • #5
    ass ( преди 15 години )
    dizaina e v stil SAAB
  • #4
    Иво ( преди 15 години )
    Представям си след няколко години как поостарелите хибриди биват закупени от българина.Част от тези българи са много умни и започват да се мъчат да си ги поправят сами тези колички :)) и много от тях умират от токови удари..пълен сеир ще е с електричките..
  • #3
    п.и.4 ( преди 15 години )
    олигофренясалите комплексари като иван-ът,и разните бмв-голф-мерцедесари,както винаги ще чакат да видят "сеира" а нормалните хора ще си купят точно тази технология,защото именно в нея е бъдещето.
  • #2
    ИВАН ( преди 15 години )
    Волт,ампера,остава да направят Ah!!!Ако не са фалирали до 2011,ще се раздам да го видя!
  • #1
    Анонимен ( преди 15 години )
    izglejda mnogo dobre opelcheto
fallback
Последни