IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Концепция показва как ще изглежда новия Ford C-Max

Тази впечатляваща концепция на Ford, наречена Iosis Max, показва как ще изглежда новото поколение на мини вана C-Max, което ще се появи на пазара през следващата 2010 г.

Концепция показва как ще изглежда новия Ford C-Max
След него през 2011 г. ще започне и серийното  производство на новото поколение на Focus, в което също ще видим някои от стиловите особености на Iosis Max. 


Концепцията  Iosis Max има четири места, разположени високо над пътя. Най-впечатляващ при него е външния дизайн, който при MPV моделите обикновено е най-скучен. За сметка на това Ford Iosis показва един нов и доста въздействащ на емоциите дизайн. 


Главният дизайнер на автомобила, Мартин Смит, казва „Iosis Max е едно депо за решения в дизайна и специфични стилови характеристики на фирмата, които ще бъдат видими при цялото следващо поколение на моделите от семейството на Focus”. 


Колата има още по-изявена долна трапецовидна радиаторна решетка, приличаща на тази при „горещия” Focus RS. Като цяло в стила на колата има въздействие от дизайна на новата Fiesta, което е придало по-голяма доза агресивност. 


По дизайна на Iosis Max има и елементи, за които от сега е ясно, че едва ли ще стигнат до серийно производство. Това са например двете плъзгащи се задни врати и липсващата колонка "В".  


В интериора прави впечатление използваемостта на пространството под четирите седалки. 

Концепцията е с бензинов двигател  Ecoboost  с обем1.6 литра и мощност 177 к.с. Този двигател се комбинира с новата скоростна кутия на Ford Powershift с два съединителя. В автомобила е монтирана системата stop-start с „интелигентен” алтернатор. 



Според производителя, вредните емисии на двигателя няма да надвишават 125 г/км, което е стойност отговаряща на тази при дизеловия двигател с обем 1.6 литра и мощност 90 к.с. при сегашното поколение на C-Max. Новият двигател 1.6 Ecoboost ще бъде произвеждан серийно от следващата година, като първо ще бъде монтиран на новия C-Max.

0 от 500