fallback

General Motors готов да се освободи от 50% от Opel

General Motors е готов да продаде на друг собственик до50% от Opel, за да помогне на фирмата да договори спасителен план с немското правителство.

Стана ясно, че  Opel се нуждае спешно от 3.3 милиарда евро за да оцелее, според шефа на фирмата Карл-Петер Фьорстер. Сега Opel преговаря с правителствата на Германия, Испания и Великобритания за получаване на финансова помощ. Ръководството на Opel заяви, че трябва да получи относителна самостоятелност от GM, за да може да получи изгодни спасителни заеми от правителствата на страни в ЕС.  GM притежава Opel още от 1929. Според независими наблюдатели, ако фирмата стане независима, ще се появи въпроса за заплащане на лицензии на GM за използване на технологии, като новата платформа  Epsilon 2 и Delta или двигателите използвани от Opel. От фирмата заявяват, че биха могли да започнат да връщат получените заеми от 2014 г. Според спасителната програма Opel ще стане отново печеливш още през 2011 г. Фирмата няма да оцелее без финансова помощ. Вярно е, че General Motors получава огромни помощи от американското правителство, но те не могат да бъдат използвани извън територията на САЩ. Сега Opel има заводи в четири немски провинции, като фирмата иска помощ и от тях. Надеждата е една от тези провинции да закупи дял в Opel, по подобие на Долна Саксония, която притежава 20% от акциите на VW. Opel предложи завода си в Айзенах на Daimler, а днес се появиха информации, че този завод и заводите в Бохум (Германия) и Антверпен (Белгия) могат да бъдат затворени.
Тагове:
fallback
  • #16
    renault megane ( преди 15 години )
    OPEL forever kade e opel kade e renault a vas v koe svetovno sastezanie vi ima we aa? da nebi v formula1 ili v WRC ? AA KAJI DE i da ti kaja ako s moeto rende nedai boje se blasna shte oceleq zashtoto ima 5 zvezdi a s opela shte stana na 4asti
  • #15
    OPEL Forever ( преди 15 години )
    Глупакоооо, тия които са измислили свирките, коли няма да могат никога да правят! С това РЕНДЕ можеш да отидеш да се засилиш в някоя дълбока пропаст! Ти явно там от където си няма никаква специализирана литература или не можете да четете къде е рено-*** и къде ОПЕЛ!
  • #14
    Д Добрев ( преди 15 години )
    "Вездесъщия" Меган хахахахаха по-голям виц няма
  • #13
    Д Добрев ( преди 15 години )
    Кофти, а? Великото Рено...хахахахаЕто за това Опел е ширпотреба мойто момче.Пред фактите и боговете мълчат!
  • #12
    focus mania ( преди 15 години )
    не така бе!Трябва да е ",... изсъскало в безнадеждно отчаяние ***,и цопнало в клоаката (разбирай Опел)!...хи,хи,хи.....
  • #11
    Penault fan ( преди 15 години )
    ... казало ***,и цопнало в клоаката!
  • #10
    Д Добрев ( преди 15 години )
    Изгледай това и *** в ***!http://***.youtube.com/watch?v=b0muLmdpBEY
  • #9
    Renault fan ( преди 15 години )
    от кога ОПЕЛ Е КЛАСА ,бе ***!Опел е ширпотреба,няма нищо общо с класата!***....
  • #8
    Д Добрев ( преди 15 години )
    Никой не е казал, че произвеждат лоши коли, дори напротив. Опел е класа за средностатистическия купуват и хит сред младите! Би било отвратително и против човечеството(Европа), Опел да падне в жертва на американския шовинизъм.
  • #7
    LUPI ( преди 15 години )
    Проблемите на Форд и ГМ са управленски ,а не че правят лоши коли за разлика от Крайслер.
fallback
Последни