fallback

Европейска премиера на новия Prius в Женева

Третото поколение на Toyota Prius най-после идва и в Европа, като автомобилът ще бъде показан следващата седмица на изложението в Женева.

Този модел вече се продава в САЩ и според данните на американското представителство на Toyota, новият Prius там е показал разход от малко над 4 литра на 100 км. Някои експерименти в реални пътни условия обаче показаха и по-ниско потребление. Ще бъде интересно какъв ще бъде резултатът от измерването по европейските стандарти. Иначе третото поколение на Prius е изцяло обновено, като 90% от частите на колата са нови. Главните подобрения идват от двигателя и по-добрата аеродинамика на колата. Аеродинамичният коефициент вече е 0.25 (досегашният автомобил имаше 0.26). Новият Prius има по ниско собствено тегло и в същото време предлага повече мощност. Бензиновият двигател има обем 1.8 литра и мощност 98 к.с. (досега Prius имаше бензинов двигател с обем 1.5 литра и мощност 70 к.с.). Въпреки по-високата мощност не само потреблението е по-ниско, но и вредните емисии от CO2 са паднали до 89 г/км. В интериора има нов дисплей, климатичната инсталация се захранва със слънчеви батерии, има нов паркинг асистент. Новата Toyota Prius ще се продава в Европа от втората половина на лятото.
Тагове:
fallback
  • #3
    An4o ( преди 15 години )
    Napreduk-nazaduk = sanduk...pak!
  • #2
    PDP ( преди 15 години )
    http://***.netcarshow.com/toyota/2010-prius над 100 снимки с висока резолюция.
  • #1
    браво ( преди 15 години )
    много сериозен напредък от към дизайн спрямо предния модел. Prius като цяло е чудо на техниката и заслужава още по големи старания от страна на дизайнерите.
fallback
Последни