fallback

Нов по-силен двигател за Toyota iQ

От началото на юли тази година миниавтомобилът на Toyota iQ ще се предлага в Европа с нов бензинов двигател Dual VVT-i, с обем 1.33 литра и мощност 100 к.с.

Наред с това, още в стандартното оборудване колата ще разполага със системата Stop & Start. Така с този двигател миниавтомобилът ще има комбиниран разход на гориво от 4.8 литра на 100 км и вредни емисии от CO2 113 г/км. Като екстра ще се предлага Multidrive - полуавтоматичната трансмисия на Toyota. С нея автомобилът ще има малко по-висок разход – 5.1 литра на 100 км и вредни емисии CO2 от 120 г/км.  
Тагове:
fallback
  • #11
    A4 ( преди 15 години )
    съгласен съм,добра е,но на тази цена има по-добри предложения,дори с по-добри резултати от краш теста.
  • #10
    thebrainless ( преди 15 години )
    Тази кола е пълна с екстри стандартно, не говорете глупости. Страхотено автомобилче с много пипнат дизайн!
  • #9
    audimanq4eca ( преди 15 години )
    и на мен горе-долу ми харесва автомобила,ама номер 7-не мислиш ли че звучи странно за такава кола да има airbag,предпазващ главите на патниците отзад и то от задната част.Че то отзад кучето ми няма да се събере!
  • #8
    A4 ( преди 15 години )
    да,именно, над 20 000 лв.,в никакъв случай по-надолу.И то с малкия мотор.Съгласен съм,че има един купчина възд. възглавници,но това няма да я продаде по-лесно.
  • #7
    Anonimen ( преди 15 години )
    Въпреки изключително компактните си и практични "градски" размери iQ не прави компромис по отношение на активната и пасивната безопасност, постигайки забележителния общ резултат от 79%. Всяко iQ е стандартно оборудвано с 9 въздушни възглавници, включително първата в света въздушна възглавница, предпазваща отзад главите на пътниците на задните седалки; антиблокираща спирачна система (ABS), разпределение на спирачното усилие (EBD), стабилизираща програма (VSC), система за контрол на сцеплението (TRC).
  • #6
    petar ( преди 15 години )
    в тази скъпа тротинетка най много да пукнеш от клаустрофобия...но ако я пуснат на цена около 12 000лв(която ми се струва по реална за тази пуканка) ще стане конкурент на моторите...а тойота като са толково загрижени за разхода на гориво и природата, да ги видим къде ще хвърлят акумулаторите от приусите
  • #5
    badi ( преди 15 години )
    Nad 30 000 po skoro vlez v toyota.de tova iq e na parite na auris daje malko po skapo
  • #4
    A4 ( преди 15 години )
    с този мотор ще е над 20 000 лв.
  • #3
    Bandit ( преди 15 години )
    Това е новия двигател за Тойота Ярис, който са решили да го сложат и на тази въшка. Готин дизайн, харесва ми.
  • #2
    k ( преди 15 години )
    kolko pari e?
fallback
Последни