fallback

McLaren ще произвежда съперник на Audi R8 и Porsche 911

McLaren скоро ще представи нов суперавтомобил, който ще има амбицията да се противопостави на модели като Audi R8 и Porsche 911.

Неговата цена ще бъде също подобна на споменатите два модела, като ще започва от около 89 000 евро и ще стига до около 114 000 евро. Този модел е част от плановете за разширяване на производството на McLaren Automotive (отделът създал Mercedes-Benz SLR McLaren и болидите F1) и превръщането му в производител на серийни автомобили. Както е известно сега фирмата разработва автомобил с кодово название P11, който ще бъде в класа на Ferrari 430. През идните пет години McLaren планира да произведе няколко хиляди автомобили в завода си в графство Съри в Англия. Бъдещият съперник на Audi R8 ще бъде произвеждан на платформата на P11 и ще има задно предаване като него. Каросерията му ще бъде компактна, малко по-къса от тази на Audi R8. По дизайна на колата работи Франк Стефенсон (Frank Stephenson), бивш дизайнер във Fiat и Ferrari. Колата ще има стилистика идваща от P11, както и от оригиналния модел F1 създаден от Питър Стивънс (Peter Stevens). За да не бъде вътрешен съперник на P11, този автомобил ще е с атмосферен двигател V8 с обем 6.2 литра от Mercedes AMG. Колата ще бъде с тегло 1300 кг и ще има мощност 450 к.с. Ще ускорява за 4.5 секунди и ще има максимална скорост 312 км/час. Спирачките на автомобила ще бъдат керамични, скоростната кутия полуавтоматична с превключване от волана. Очаква се този автомобил да се появи на пазара през 2012 г.
Тагове:
fallback
  • #10
    Rafa ( преди 15 години )
    Немската пропаганда е по-силна от всякога бе хора :)! И аз харесвам немското (вурстчета, спортна екипировка и техника в строителсвото :)) ), ама що се отнася до автомобили, качеството е толкова занижено, че е по-зле от всякога, дори при така наречените "Премиум" марки. "Порасналият" и надъхан Анонимен да си кара А4-ката и да си мисли, че кара "съвършенсвото" в техниката. Не умаловажавам немската инженерна мисъл, но е смешно да се говори така, когато става въпрос за такива мултинационални компании!
  • #9
    gi ( преди 15 години )
    MADE IN JAPAN !!!!DUXAITE SELIACI
  • #8
    Jo ( преди 15 години )
    po dobro ot nemskoto nema........ FAKT!!!!!!!!
  • #7
    Анонимен ( преди 15 години )
    Шедьоври!!!! Ако не си го разбрал пак ще ти го повторя, след като са с най-голям опит в конструирането и производството на спортни коли защо фалираха Ролс Ройс, Мини Купър, Бентли и т.н. и бяха принудени да се продадът на Немските марки ,за да не изчезнат ,все пак това са марки ,които са като етикет за Англия? И нима немците не извадиха Английските марки от калта? Като си отговориш на тоя въпрос може и да разбереш кой е тъпунгера.. А ако гледаше и Английското прадяване 5-та предавка ,което е само тестове на коли щеше да разбереш ,че там редовно доказват ,колко са зле колите Английско производство. Дори при тест на Астон Мартин DB9 само при потегляне скъсаха два пъти ангренажен ремък и два пъти с Хеликоптер идваха от фирмата да им го сменят на пистата. Просто няма кво да коментирам Английските коли , когато самите Англичани са доказали в не едно предаване ,че Английското е много зле но за сметка на това и много скъпо! Пък ти си живей с мисълта ,че са с най-модерните производствени мощоности и т.н. тъпотии. Един ден като пораснеш и си купиш кола ще ти станат ясни някой истини ,които ние ,които караме и редовно си сменяме колите ги знаем а ти продължавай да се радваш на картинки и снимки.
  • #6
    MclarenF1/627 ( преди 15 години )
    Да разбирачо немските са 1 те са мега хипер трипер качествени на 1 по лукс, продажби и подобни изобщо дъ бест.Затова гледай си немските каруци и не коментирай шедьоври.И малко помисли преди да изкажеш мега компетентното си мнение защо като са *** твоите немски любимци се натискат да ги притежават а?Отговор:ами елементарно *** 1.Британските автомобилостроители имат най-голям опит в конструирането и производството на спортни и луксозни автомобили. 2.Производствените им мощности са най модерните и високотехнологични в света.Ама ти нали ги разбираш там нещата за собственост и управление така че ще те послушаме и няма да четем вече никогаш статиии за други автомобилни марки освен за немските!
  • #5
    Анонимен ( преди 15 години )
    tozi dvigatel ima dosta potensialrai za tuning maniasitebrabus spokoino mogat da go dorabotqt na nad 370 km/hnisan GT-R nqma da mogat da im xvanat spatiite
  • #4
    Анонимен ( преди 15 години )
    Ми ако още не си разбрал Мерцедес се махнаха от Макларън така ,че вече много по-рядко ще чуваме за тях, относно снимания модел, мога да кажа ,че предницата е 100% Ферари. Но фактите са си Факти Мерцедес бе партньор и на Крайслер в Даймлер-Крайслер но уви разбра ,че Американците не стават и се махнаха от тях а сега Крайслер гълта милярди долари на месец от държавата, за да съществува. Същото е и с Макларън! Мерцедес ги напусна и скоро и те ще тръгнат към дъното. Всички Английски марки загиват. Добре ,че някой Немски фирми се опитват да потдържат живи някой легендарни марки като Мини Купър,Ролс Ройс,Бентли Ягуар и Астон Мартин. Сам се сещай защо!! Просто Американците и Англичаните може да са страхотни във всичко друго но не и в Автомобилите. Може най-добрите ракети и оръжие да са Американски ,Руски и Английски но при колите най-добрите са Немците-ФАКТ Въпреки ,че и в оръжията се съмнявам да има нещо по-добро от Немското!! Все още за най-добрите Автомати,пушки,Пистолети,Снайпери,Оптики,Оръдия и Танкове се смятат немските. Дори и Европейския изтрибител Юро-файтър 60% немско производство в тестовете побеждава Американския Раптор!! Така, че немското качество и прицизност са символ на съвършенство по цялото земно кълбо.
  • #3
    Анонимен ( преди 15 години )
    Бай-*** ли си кой си?Като си некомпетентен и неграмотен не се бъркай.И каде видя дизайн на Фиат?Фирма която прави десетилетия шасита за формула1 да ги наричаш прошляци е меко казано простотия.
  • #2
    Анонимен ( преди 15 години )
    На каво се надяват тези прошляци англичаните?! Тази война немците са по организирани от всякога, няма да успеят (Англичаните) да разгадаят кода на Енигма този път.... А и чуйте само - дизаин от фиат задвижван от стар двигател на конкуренцията, ще се получи нещо като Тата-та на супер колите ....
  • #1
    Anonimen ( преди 15 години )
    Predstaveniya SPEC ne e dostatachen da konkurira GT-R R35!?
fallback
Последни