fallback

Audi показа новото Audi A4 Allroad Quattro.

Това е едва втората нова версия от серия Allroad след появата на първата версия Audi A6 Allroad, пусната през 1999 г.

Новият Allroad A4 е създаден на базата на A4 Avant. Очаква се Audi A4 Allroad quattro да се появи на пазара в Европа тази пролет, като цената му стартира от около 33 000 евро. Колата ще се предлага с един бензинов и два дизелови двигатели. Базисен ще бъде двулитровия агрегат TFSI с мощност 208 к.с. С него Audi A4 Allroad Quattro ускорява от място до 100 км/час за 6.9 секунди. Първият дизелов двигател е TDI с обем два литра и мощност 170 к.с., който ускорява от място до 100 км/час за 8.9 секунди, а вторият е V6 с обем три литра и мощност 237 к.с., който има ускорение от 6.4 секунди.  Бензиновият TFSI се комбинира с механична скоростна кутия с шест степени, докато дизеловите двигатели вървят със скоростната кутия с два съединителя и седем степени, която се превключва от волана. Системата quattro разделя движещия момент 40 на 60 между предната и задна ос. Във външния вид на колата новост са само сивите пластични предпазни кори по каросерията и издутите арки над колелата. Долната част на броните е защитена от листове неръждаема стомана. На покрива са стандартните релси. Audi A4 Allroad има по-широка следа с 20 мм от стандартното Audi A4. Окачването има по-стегнати пружини, но от Audi все още не съобщават пътния просвет на модела. Audi A4 Allroad е със системата Offroad Detection Technology. Тя „усеща” вида на пътната настилка и автоматично нагажда ESP системата към нея. Като екстри се предлагат панорамен шибедах от две части, ксенонови фарове, три зонален климатик, активен темпомат и аудиосистема с 14 репродуктори от Bang & Olufsen. Oще снимки
Тагове:
fallback
  • #24
    Анонимен ( преди 15 години )
    Кво спора пък аз?Ти съвсем изтреще.
  • #23
    Анонимен ( преди 15 години )
    5л. извънградско чети!! ср. скорост 100км.
  • #22
    Анонимен ( преди 15 години )
    Добре бе маняк сега какви са тия глупости? Вече съм сигурен ,че никога не си имал Ауди А6!! Как можеш да ми спориш за разхода на личната ми кола? Ей това го мразя най-много. За 5л. на 100км. Да съм пиел ракия.. То бива тъпани в тая държава ама чак пък толкова! Ще ти кажа още нещо Брат ми е с А8 4.2TDI Quattro 2006г. и му харчи 9,8 л. на 100км. А твоето харчело двойно!! Никога не си карал Ауди , НИКОГА. Ама за да не изглеждаш толкова *** другия път *** в сервиза на Ауди и поне питай монтьорите за разхода на гориво ,за да не ставаш смешен и другаде ,където АНОНИМНОСТА няма да я има и ще станеш за резил.
  • #21
    Анонимен ( преди 15 години )
    Първо аз говоря за алроада а ти не си казал да ли твойто е куатро.А за 5/100 може ракия да пиеш но не и да е разход на автомобил с 2,5 двигател.Аз имам 1,9 ТДИ 101 коня и под 5 извънградско при 100-120 и 6,5-7 градско не става.
  • #20
    Triforce ( преди 15 години )
    Коментара на номер 19 беше добър! Но аз имам едно друг питане към по-долните фенове... я ми кажете това колко ще е проходимо, като било по-яко от SUV? Това сериозно ли го мислите? Заповядайте в стара планина на Бузлуджа да видите всяка седмица как брат ми дърпа всяки 4х4 машини със старият RANGE ROVER 2.5 DSE. И е с ГАДЕН мотор на БМВ! Много е гаден... тромав... едвам набира... АМА ТОЯ SUV НЕ ЗАКЪСВА! Не знам за какви all road ми говорите, ама това лято така се впечетлих от Landrover Discovery, че повече за друга високопроходима машина не искам да чуя. Най-добрите 4х4 системи са на Субару и след нея е на Ауди. БМВ ползват много електроника и доколко е добра, ще можем да съдим, като минат още поне 2 годинки, да ги има масово и да се изтестват. Също искам да добавя, никога да не си купувате Мерцедес ML, че това нещо се окопа на 10 сантиметра сняг, дали имаше и толкова! Може би дори това А4 Allroad ще се измъкне оттам. Дано на БМВ електрониката не е толкова зле, защото много се смях!
  • #19
    Анонимен ( преди 15 години )
    хм или ти си с някакъв трошляк подобие на А6 или моето Ауди А6 2.5TDI е най-доброто в света. Заводския разход на А6 2.5TDI е 6,2 литра но при средна скорост 100км. аз го свалям на 5 литра на 100км. Карам я вече 6-та година и вече съм на 115 000км. все още не ми гори масло и я карам на пълна синтетика. Колата ми е с оригиналното окачване ,нищо не съм сменял и абсолютно никъде не скърца ,пука или трака. Ускорява добре и ми е чудно как на теб ти харчи три пъти повече? Та аз до 70 км. съм си все на 1200 оборота , все едно си карам по инерция!! Къв е тоя разход където си го писал? Мултитроника е сигурно най-икономичната трансмисия в света. Постоянно в градско шофиране карам при 1200 оборота!! Е ако вдигна 100км. и нагоре оборотомера хвръква но до 70-80км. си е на 1200 обоорота. А относно возията няма човек да не ми е казал ,че колата ми вози като лодка. Возията е перфектна! Или някой много те е лъгал , или ти си измисляш, или си си купил Някво 5 пъти преобръщано Ауди, 5-та ръка, на 1 милион километра с върнат километраж а двигателя е събиран от други 5 разсфасовани катастрофирали А6. Или просто завиждаш на някой с А6 и се опитваш да се успокояваш ,че твоята лада вози по добре и е оса спрямо спънатото Ауди А6.
  • #18
    Анонимен ( преди 15 години )
    Тия фенчета на Ауди могат да те побъркат от смях ....:)) Чак толкова заслепени и заблудени хора не бях виждал... Само някое малоумно момченце може да каже нещо от типа : "Ти щом не харесваш Ауди, не разбираш от коли...!!" А за драгият Алфонсо :)), мога да кажа че X-drive наистина е най-продаваното 4X4 в луксозните сегменти. P.S Само за протокола, не съм "фен" нито на Ауди нито на БМВ
  • #17
    Най-бързото А У Д И ( преди 15 години )
    Къде отижаш може би. Десет години назад. А6 не е ли постоянно 4х4?Статията е за А4,А4,А4 и пак А4 алроад.
  • #16
    Анонимен ( преди 15 години )
    От всички коментиращи има ли поне някой да се е возил на сторото А6 та толкова го хвалите?Ужасна возия, друса като каруца.Разход 2,5 ТДИ 12-13 при скорост 120-130,градско отива кам 18, според мен се дължи на постоянно включеното куатро.Ускорението е доста по слабо от на стандартна А6.Според мен тази кола е взела най-лошото от двата сегмента ,които съчетава.
  • #15
    Alfonso ( преди 15 години )
    nai-prodavanata sys sigurnost ne e, nai-reklamiranta moje bi
fallback
Последни