fallback

Honda няма да прави ново поколение на NSX

Honda обяви, че отменя производството на новия спортен автомобил NSX.

Това е част от програмата за преструктуриране на производството. Суперавтомобилът за който се предвиждаше двигател V10, трябваше да се конкурира с Ferrari и Porsche. Планираше се това да бъде най-мощната Honda произвеждана някога от фирмата. Шефът на Honda Такео Фукуи съобщи за решението по време на реч по случай края на годината, в която спомена и за бъдещите планове на фирмата. Сред другите промени стана ясно, че се спира и въвеждането на марката Acura в Япония. От японската фирма са решили да концентрират усилията си за разработка на хибридни автомобили, като „най-сигурната технология за намаляване емисиите от CO2 в този момент”. Honda иска да постигне масово серийно производство на хибридни автомобили във възможно най-къс срок. Все пак спирането на разработката на Honda NSX е голямо разочарование за феновете на предишното поколение на този модел, който беше спрян през 2005 г. след 15 годишно производство.
Тагове:
fallback
  • #5
    BMW ( преди 15 години )
    абе и аз съм фен на неските коли и по-точно BMW, но и според мен си е загуба.. и все пак BMW M, AUDI RS и Mercedes AMG не са нормални коли с мощни мотори!!!
  • #4
    tracer ( преди 15 години )
    e samo fen na nemskite koli 6te go kaje tova 4e ne e golqma zaguba....
  • #3
    Triforce ( преди 15 години )
    Никак не е ... един от най-качествените спортни автомобили в света!!! Никак няма да загуба... Омръзна ми да гледам навсякъде AUDI RS, BMW M, Mercedes AMG, които са си нормални автомобили с мощни мотори, а пък истинският спортист си остава концепт! :(
  • #2
    ха ( преди 15 години )
    Не е голяма загуба.
  • #1
    Траск ( преди 15 години )
    *** криза ***...
fallback
Последни