fallback

Gumpert Apollo се продава добре

Фирмата Gumpert Sportwagenmanufaktur GmbH има големи надежди свързани със своя супер модел Apollo.

През тази седмица беше отбелязано производството на 40-я автомобил Gumpert Apollo, а през 2009 ще бъдат произведени още 25 броя от този модел. Фирмата на Роланд Гумперт (Roland Gumpert) има добри перспективи дори в тези тежки за автомобилната индустрия времена. В нея работят само 45 души, които изработват ръчно спортното купе. Gumpert Apollo е състезателен автомобил хомологизиран и за движение по обществените пътища. Купето има две места и собствено тегло 1200 кг. Каросерията е от карбон, двигателят е разположен пред задната ос. Това е би-турбо V8 с обем 4.2 литра от Audi, който може да бъде с мощност от 650 к.с. (478 kW) до 800 к.с (588 kW). За модел 2009 на Apollo ще се появи и нещо ново. Чрез хидравлика ще може да бъде повишено разстоянието до пътя с 30 мм. Ще има и леки промени в дизайна. Ще се появи и Gumpert Apollo Hybrid. Колата ще бъде с бензинов двигател би-турбо V8 с обем 3.3 литра, който ще бъде комбиниран с електродвигател с мощност 136 к.с. (100 kW), като общата мощност на хибридната система ще бъде 650 к.с. (464 kW). Сега двуместното спортно купе пригодено за използване по обществените пътища в базисната си версия (мощност 650 к.с., максимален въртящ момент 850 Nm) струва 301 600 евро. За тази цена получавате автомобил имащ максимална скорост 360 км/час и ускорение от място до 100 км/час за 3 секунди.
Тагове:
fallback
  • #3
    NANI ( преди 15 години )
    Da,ne e zle tazi dinamika,stiga da e vqrna:)V edin AutoBild,4etoh,4e tazi kola e mn. nenadadejdna i ,4e se proizvejda pod kontrola na bivsh slujitel na Audi
  • #2
    Андрей ( преди 15 години )
    Приятелю това е кола която е има едни от най-добрите показатели.Няма значение дали ще ускорява 2 пъти по-бързо от Енцо Ферари , а поведението му на пътя.В не безизвестното предаване Top Gear , този автомобил има най-добро време на тест пистата им , което е нещо Грамадно като постижение.Тази кола е по-добра от Енцо със сигурност.И до всички които мислят обратно - замълчете си !!! Това е автомобил който не заслужава критики !!!
  • #1
    Анонимен ( преди 15 години )
    Басии 3 сек. до 100км. с 650 коня !! Не мога да си представя 800-те коня колко ще слязат под 3 сек. Това нещо буквално ще ускорява два пъти по бързо от Ферари Енцо!! Страхотия..
fallback
Последни