fallback

Скоро ще започне серийното производство на Skoda Yeti

Серийното производство на Yeti, новият модел на Skoda, ще започне в края на май 2009, а продажбите ще започнат месец след това.

Информацията е на чешкия ежедневник Mlada Fronta Dnes, като вестникът съобщава, че официалната премиера на серийната версия на Yeti ще бъде на автомобилния салон в Женева през март. Според чешкият вестник, серийната версия на Yeti няма да се различава съществено от концепцията на този модел представена още през 2005 г. От фирмата отчитат, че това ще бъде модел от един изпитващ сериозни трудности пазарен сегмент. Макар и много компактен, Yeti е SUV модел с всички плюсове и минуси от това. Шефът на продажбите в Skoda Фред Каплер (Fred Kappler) обаче, не се опасява от лоши продажби на бъдещия модел. Според него все пак Yeti не е чист SUV модел, а негова по-лека и по-малка версия. Skoda Auto планира да произвежда годишно по 55 000 автомобила от този модел. В технически план новата Skoda Yeti ще бъде близка до подобния модел на Volkswagen – Tiguan, а скоро на същата платформа и с подобни технически качества ще се появи и Seat Tribu. Предаването към четирите колела ще бъде чрез най-новото поколение на трансмисията Haldex, като при Yeti ще има и по-евтин вариант с предаване само към предните колела.   
Тагове:
fallback
  • #2
    Анонимен ( преди 15 години )
    Камуфлажа ме кефи :D
  • #1
    Анонимен ( преди 15 години )
    Шкода Йети ще бъде със следните габарити: дължина - 3,82 м. (малко па-малко от фабия - 4м.); междуосие - 2,46 м. (като на фабия) височина - 1,58 м. (като на миниван - примерно Форд фокус c-max); и цена може би с 15-20 000 лв. (25-30 000 лв.) по-малко от Тигуан (от 45 000 нагоре) и компания, поради което сигурно ще има приличен успех и може би по-голямо търсене, отколкото се очаква сега.
fallback
Последни