fallback

Ford: Volvo се продава

Ford призна, че сериозно обмисля продажбата на Volvo, като част от стратегията за драстични икономии.

„Би било благоразумно от страна на Ford да оцени някои възможности за бъдещето на Volvo”, заяви президентът на Ford Алан Мюлали (Alan Mulally). „Volvo предприе агресивен план за оптимизиране на операциите си и за подобряване на финансовите резултати. Като завършим това изследване ще вземем най-доброто решение както за Ford, така и за Volvo”, каза Мюлали. Досега Ford винаги е твърдял, че Volvo е неделима част от бъдещите им планове. Сега стратегията изглежда се променя основно. Шефовете на Ford се надяват, вариантът за продажба на шведската фирма да помогне за по-благосклонно решение на Американския Сенат за отпускане на държавна помощ за групата. „Това няма да бъде продажба на пожар”, казват от Ford. „За да продадем трябва първо да намерим подходящия купувач за Volvo”. Ford не желае негови технологии и интелектуална собственост да попаднат в неподходящи ръце. Стивън Одел (Stephen Odell), управляващ директор във Volvo, е разговарял тези дни с представители на шведското правителство за отделен заем за фирмата от 248 милиона долара за Volvo Cars. GM е в подобни преговори с шведското правителство за подпомагане на Saab. В Швеция вече се чуват предложения за национализиране на двете автомобилни фирми за да се запазят работните места в тях. Volvo Group продаде Volvo Cars на Ford през 1999 и сега произвежда само товарни автомобили. Тези дни от групата заявиха, че не желаят да закупуват обратно Volvo Cars. Заговори се, че Renault има интерес от закупуването на Volvo Cars. Само за третото тримесечие на тази година Volvo реализира загуби от 458 милиона долара.
Тагове:
fallback
  • #6
    Triforce ( преди 15 години )
    За този клас май само СААБ вози 900 по-хубаво от ония години :)
  • #5
    -- ( преди 15 години )
    @Triforce Баща ми кара 460 и за возията много не се съгласен но, всеки със вкуса си..Иначе като цяло марката ми харесва :)
  • #4
    Triforce ( преди 15 години )
    Возих се във Волво 460 и тва нещо е просто уникално и като возия, и като обезшумяване и там каквото се сетите. Ама староооо.... старото най-хубаво!
  • #3
    thebrainless ( преди 15 години )
    Volvo и SAAB са страхотни автомобили, но ги купиха едни малумници, които се опитаха да ги превърнат в американски трошляци, надявам се марките да си върнат славните времена - символ на безапелационно качество и стойностен скандинавски дизайн
  • #2
    monkata ( преди 15 години )
    Ще е много добре ако Рено закупи акции от Волво.Не много отдавна Рено им продаваше дизелови двигатели
  • #1
    Анонимен ( преди 15 години )
    Волво бе една страхотна марка но премина в грешните ръце! Форд е прекалено слаба марка ,за да развива луксозни автомобили. И най-големия им проблем е малката гама от мотори и на всичкото отгоре със слаба мощност. Ако Волво имаха по мощни дизелови и бензинови верисии щяха да вървят страхотно имайки се предвид сигурноста ,която винаги е била на топ ниво. Мисля ,че ако от Волво не можеха да ивестират в по-мощни двигатели можеха да си закупят мотор от някоя от Премиум марките като БМВ,Ауди или Мерцедес. Но уви не го направиха и затова изгубиха пазар. Не може да предлагаш лукс а да си тромав.. Не може да продаваш джип от висок клас 2,5 тона с най-мощен дизелов мотор от 163 коня този мотор може и да е добър за Мондео но не и за Волво.. просто не става така..
fallback
Последни