fallback

Шпионски снимки на Pagani Zonda

Не са много случаите при които суперавтомобил като Pagani Zonda може да бъде хванат от папараци.

На тази серия шпионски снимки виждаме новата Zonda F със съвсем малка маскировка. Автомобилът определено изглежда много добре. Собственикът на фирмата Horacio Pagani е известен именно със супер спортните автомобили които създава. Но неговата фирма се занимава основно с производството на карбон, материалът който все по-масово навлиза в съвременното автомобилостроене. Сега става ясно, че през 2009 г. ще се появи още една, този път последна модификация на първото поколение Pagani Zonda, която ще се нарича Zonda Cinque. Името е такова, защото от тази версия ще бъдат произведени само пет броя, които ще са последни от първото поколение на модела. Zonda Cinque ще бъде с 12 цилиндровия двигател от AMG с работен обем 6.0 литра и мощност 750 к.с.(551 kW). Специално при Zonda Cinque този двигател ще бъде с намалена мощност до 678 к.с (499 kW). Това обаче не пречи на автомобила да постига максимална скорост от 350 км/час, да ускорява до 100 км/час за 3.4 секунди, а до 200 км/час за 9.6 секунди. Шпионските снимки които виждате, са направени в САЩ, но не е ясно дали това е маскирана версия на Cinque или става въпрос за втората генерация на Zondа, която трябва да се появи на пазара през 2010. При нея вероятно ще видим нов двигател, 8 цилиндров с обем 5.4 литра, който сега се монтира на Mercedes McLaren SLR 722. Според други източници, новото поколение на Zonda може да бъде и с двигател V12 bi-turbo, който тази година се появи при Mercedes SL65 AMG Black Series
Тагове:
fallback
  • #10
    martin ( преди 14 години )
    gotina staro no gotino i e b1rza
  • #9
    Vasil ( преди 15 години )
    ти не разбираш от автомобили.. даже въобще не разбираш от автомобили. Ако някога през живота си видя на краш тест Пагани Зонда или някой друг автомобил от този клас ще си изям публично шофиорската книжка.Ето защо ***.euroncap.com -виж на какви автомобили се правят краш тестове,какъв клас автомобили.И за последно да те уведомя че карбонът е много по здрав и лек и това е причината купето да е от него.Направи си изводите и недей да изказваш такива мнения по теми в които си некомпетентен.
  • #8
    Vasil ( преди 15 години )
    аа и щях да забравя (Аааа забравих да кажа и се молете да не ви блъсне някой защото колата е една от няй-меките в света и дори не ходи на краш тестове, това нещо още при 60км. челен сблъсък и вие вече сте поели към вечните ловни полета. А ако ви изкочи някоя джипка и ще сте с отрязана глава. Но богати Балъци има много така ,че ще има пазар и за недомислици.) Ако те бях чул и видял ба живо да го казваш моята реакция щеше да е hxahxahxahxahxahxahxahxh axhahxaxhaxhxhaxhaxhaahxahxhahxaxahxahx!!!
  • #7
    Vasil ( преди 15 години )
    До "спеца" номер 3 (Анонимен): Аз мисля ,че ти си една недосмислица.Първо:Всяка кола си има предназначение и мястото на Пагани Зонда е на пистата, а не на паркинга на Billa и всеки който има Пагани Зонда има поне още 5 коли (лимузини, SUV, estate и т.н.).Второ:Ако всяка част от колата беше пройзведена от Пагани, тогава можеше и да е недосмислица и точно поради тази причина инженерите са избрали окачване, двигател, спирачки и т.н. на едни от най-добрите марки на пазара.
  • #6
    AZ79 ( преди 15 години )
    NE ZNAM ZA VAS AMA AZ O6TE NE SUM VIJDAL TAKOVA 4UDO---DANO DA VIDQ NQKOI DEN
  • #5
    WickedSixD ( преди 15 години )
    Спеца номер 3 се произнесе и под тази статия. РАЗБРАХМЕ БЕ ЧОВЕК-ВСИЧКО ИЗВЪН ВАГ Е ТЪПО. СПРИ ДА ДАВАШ МНЕНИЯ ЗА КОЛИ СТРУВАЩИ ПОВЕЧЕ ОТ ЖАЛКИЯ ТИ ЖИВОТ ЧЕ СА ***
  • #4
    WickedSixD ( преди 15 години )
    то Пагани е *** кола нали,що не ви вземат по 1 Авди тия хора а,да им се неначуди човек нали ))
  • #3
    Анонимен ( преди 15 години )
    Е то Пагани Зонда не е нищо кой знае какво. Това е най-голямата недомислица в Автомобило-стоенето!! Да колата е пъргава и с добро поведение на пътя но е напълно непрактична . Първо ,че освен Купето нищо друго не е от фирма Пагани Зонда нито мотори ,нито спирачки ,окачване и т.н. Второ ,че това е един мощен Мотор и една седалка!! Тоест непрактично от всякъде ,трето въпреки ,че е шосейна версия не става за градско каране, първо заради прекалено ниския клиренс (лежащите полицаи обичат такива коли) и второ заради прекалено голямата мощ и износване на съединителя при всяко негово натискане което в градско шофиране е 100% сигурно. И накрая но не на последно място Колата дори не е красива. Аааа забравих да кажа и се молете да не ви блъсне някой защото колата е една от няй-меките в света и дори не ходи на краш тестове, това нещо още при 60км. челен сблъсък и вие вече сте поели към вечните ловни полета. А ако ви изкочи някоя джипка и ще сте с отрязана глава. Но богати Балъци има много така ,че ще има пазар и за недомислици..
  • #2
    nicko ( преди 15 години )
    a tui novoto li e... mi 4e to kato staroto!!
  • #1
    NANI ( преди 15 години )
    0-200 za 9,6 sekundi?Tova e po-hubavo ot sexa:)))))Ina4e nqmakoi znae kakva razlika s1s starata Zonda,pone otv1n:)
fallback
Последни