IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Германия Dacia пуска Sandero и Logan MCV на газ

От януари в Германия ще започнат да се продават Dacia Sandero и Logan MCV, фабрично пригодени да използват за гориво LPG.

В Германия Dacia пуска Sandero и Logan MCV на газ
Цената на Sandero с двигател 1.4 MPI работещ и на газ е 10 000 евро. Срещу 12 100 евро ще може да се купи и Daciа MCV със същия двигател. 


Мощността на двата автомобила пригодени да работят и на LPG е малко занижена. За сметка на това обаче с двата резервоара на разположение тези версии могат да изминат по-голяма дистанция в сравнение със стандартните автомобили. 

Цената и на двете газови версии е с по 1 500 евро по-висока в сравнение със аналогичните модели работещи само на бензин. При сегашната цена на газта в Германия една инвестиция във Dacia версия LPG, ще се върне след 45 000 км. 


Sandero на LPG с двигател 1.4 MPI, има мощност 53 kW (с 2 kW по-малко от стандартния двигател). Максималният въртящ момент и динамичните характеристики на автомобила остават без промяна. 

В задната част на колата е разположен резервоар за газ с обем 34 литра, което разбира се намалява обема на багажника. 

Комби Logan MCV LPG е с двигател 1.6 MPI с мощност 62 kW (отново с 2 kW по-ниска от стандартния модел). Резервоарът за LPG при Logan MCV има обем 42 литра.  
0 от 500