fallback

Във Великобритания забраниха провокативните автомобилни номера

Агенцията за лицензиране на водачи и автомобили във Великобритания забрани използването на автомобилни номера с провокативни надписи.

Издаден е черен списък на забранени комбинации за автомобилните табели, в който влизат религиозни, терористични, сексуални и др. теми, пише вестник Daily Telegraph. Според чиновниците от Агенцията номер със знаците 054MA наподобява името Osama (напомнящо за терорист номер едно в света Осама Бин Ладен), H057AGE напомня за hostage (заложник), MA56ACA - massacre (жестоко убийство), HE580LA - Hezbollah (движението Хизбола), а BU580MB – прави асоциация със фразата bus bomb (бомба в автобуса). Забранени са и номера имащи сходство с думи като Jihad или Hamas. Забранени са и номера правещи асоциация с расистки теми, като NE6RO, M056LEM, (напомнящ за Muslim), GA550VN (асоциация с газовите камери - gaz oven), или G005TEP (goose step, което означава марш). Във Великобритания ще бъдат забранени и всички автомобилни табели които са близки до думата boozy (пияница, B004ZZY), както и всички съчетания водещи дори до далечна асоциация с думата sex.
Тагове:
fallback
  • #3
    patanov ( преди 15 години )
    защо не забранят и 084MA - с много фантазия (точно колкото са използвали авторите на това решение) може да се прочете като Обама и собственика да бъде обвинен в някаква лоша политическа пропаганда! *** ненормалниците с к'ви глупости се занимават!!!!!!!
  • #2
    Bandit ( преди 15 години )
    Голяма фантазия трябва да имаш за да видиш някаква такава аналогия в тези номера, които са цитирали. Пробвайте примерно да се досетите какво искат да кажат ако не поглеждате тяхното тълкувание след думата..... ! Откачалки
  • #1
    Анонимен ( преди 15 години )
    *** ти демокрациятя
fallback
Последни