fallback

Hybrid Blue Drive на Hyundai в Лос Анджелис

Хибридна технология - Blue Drive, ползваща електрически мотор и високоефективни литиево-полимерни батерии, дебютира на автоизложението в Лос Анджелис.

Хибридната технология на Hyundai ще се появи на пазара до няколко години, като първоначално ще се интегрира с двигателите Theta II с обем 2.4 литра и Theta Turbo GDI с обем 2.0 литра, оборудвани с 6-степенна автоматична скоростна кутия.Първият модел на фирмата, който ще бъде оборудван със системата Hybrid Blue Drive е Sonata, като според Hyundai, до края на 2015 година всички модели на марката ще се предлагат с хибридната технология.В основата на Hybrid Blue Drive стои бензинов агрегат, подпомаган от електрически мотор с мощност 30kW и 270 ватова презареждаща литиево-полимерна батерия. Хибридната технология ще разполага и със система за регенерация на енергия от спирачката, трансформираща кинетичната енергия в електрическа и натрупваща я в батерията.Едно от предимствата на Blue Drive системата на Hyundai са високоефективните литиево-полимерни (LiPo) батерии. Те са с 30% по-леки от никел метал хидридните батерии (NiMH), заемат два пъти по-малко място от тях и са с 10% по-ефективни. Литиево-полимерните батерии също така издържат до 20 пъти повече от никел метал хидридните батерии и са много по-устойчиви на температурни промени.От Hyundai обявиха, че новата Hybrid Blue Drive система е изключително надеждна и е много вероятно да се предлага с гаранция от 10 години или 250 000км.
Тагове:
fallback
  • #3
    Anonime ( преди 15 години )
    Те ( Корейците ) са луди глави =))
  • #2
    Driver ( преди 15 години )
    Bravo i ot men!! Koreicite otdavna izprevariha razni frenski erzac firmi kato renoto i sega ve4e se naso4vat kum nemskite...
  • #1
    Анонимен ( преди 15 години )
    Браво на Корейците.. Едно много голямо браво!
fallback
Последни