fallback

Ford ще произвежда B-MAX в Румъния

Във Ford напредва разработката на новият модел, който ще замени доста критикувания Fusion.

Това ще бъде мини MPV модел произвеждан на платформата на Fiesta и позициониран в сегмента под C-MAX. Ще се нарича B-MAX и с него за първи път Ford ще се включи в бързо растящия сегмент супермини-MPV. Докато Fusion не успя да се превърне в съперник за Opel Meriva и Renault Modus, амбициите са неговият заместник да постигне много повече. Производството на B-MAX ще започне в наскоро придобития завод на Ford в Крайова, Румъния. Във Ford са наясно, че ги очаква сериозна конкуренция. Новото поколение на Meriva (на снимката долу) ще бъде с привлекателен дизайн и практичен интериор. От GM разчитат това да бъде един от моделите, които ще повишат пазарния дял на групата в Европа. B-MAX също ще има доста атрактивен дизайн, който носи стила на новата Fiesta. Голямата височина помага за увеличаване на обема в купето и багажника, обемни интересни фарове, задни светлини придаващи стилен вид на задната част, издути арки над колелата, всичко това придава на B-MAX динамичен и дори агресивен вид. Платформата на новия модел ще бъде леко удължен вариант на тази на Fiesta. От Ford предвиждат B-MAX да получи и контролна система в стила на BMW iDrive, която първо ще се появи при по-големия C-MAX. Друга силна част на B-MAX ще бъдат двигателите. От Ford планират да монтират на мини MPV модела си широка гама от малки но високоефективни турбобензинови двигатели с директно впръскване на горивото. Автомобилът ще използва бензинов двигател с обем 1.0 литра и варианти на мощността от 89 до 108 к.с. Вероятно най-мощният бензинов двигател с B-MAX ще бъде с обем 1.6 литра и 148 к.с. Дизеловите версии ще бъдат с двигател TDCi имащ обем 1.6 литра и варианти на мощността от 90 до 110 к.с. На базата на този дизелов двигател ще бъде създадена и „зелена” версия на модела, наречена Econetic. Производството на B-MAX ще започне в завода в Крайова през 2010 г. От Ford планират да се произвеждат годишно по 100 000 автомобила от този модел. Ако търсенето е по-голямо, заводът има капацитет за увеличи производството, казват от Ford.
Тагове:
fallback
  • #7
    GMS ( преди 15 години )
    Za zavistlivite gospoda v BG ste vi kaga,4e GM i Ford ste gi bade,kolkoto i da vi boli.Ne razbrahte li,4e bez tqh ste si otidat mnogo proizvoditeli i dostav4ici i krizata v sveta ste bade razru6itelna i ako ne si razbral bez tqh ste zaminat Toyota i Honda i drugi kompanii v USA,koito ste trqbva da zatvorqt zavodite si.V momenta se obsagda kolko pari da ingektirat v tqh kakto napraviha i euro pravitelstvata za tqhnite marki.Taka,4e stiga zloba drebni du6ici!!!
  • #6
    Sando ( преди 15 години )
    "От GM разчитат това да бъде един от моделите, които ще повишат пазарния дял на групата в Европа." Браво на GM как са се загрижили за Ford. Btw не съм чул да са ги купили!
  • #5
    Анонимен ( преди 15 години )
    Ами карай си Гоуфа и не се чуди.
  • #4
    Черна нинджа ( преди 15 години )
    Ти май само можеш да гледаш без да мислиш.Няма да оставят такива марки като Форд и GM да си заминат ей така, защото от тях нататък ще фалират и други големи доставчици и т.н., което пък от своя страна ще доведе до още по-голяма криза което Щатите се опитват да предотвратят.
  • #3
    Куче Нинджа ( преди 15 години )
    Финансовия мениджмънт в Детройт се чуди, откъде да вземе пари за декемврийските заплати, ама през 2010 щели да произвеждат. Може ама не и Форд :)
  • #2
    чуденко ( преди 15 години )
    Гледам двете марки - Форд и Опел, и се чудя... Коя от двете е по-гадна? Опел... не, Форд! Ц, не - Опел...ммм.. Форд... Абе Опел, абе...(няма ли да фалират американските производители най-накрая, та да се вдигне качеството на колите като цяло :) )
  • #1
    az ( преди 15 години )
    haha mn qka karu4ka :D
fallback
Последни