IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кризата в Chrysler

Според най-нови информации, много е вероятно Chrysler да изостави плановете за сливане с GM и да продаде дял от собствеността си на алианса Renault-Nissan.

Кризата в Chrysler
Информацията е на The Detroit News, където става ясно, че фондът Cerberus Capital Management, който притежава 80% от Chrysler, е получил предложение френско-японският алианс да закупи 20% от акциите. От Chrysler все още не са се отказали и от сделката с GM. 


За дял на Renault-Nissan в Chrysler се говори още от 2006 г., когато Кърк Керкориян (Kirk Kerkorian) беше притежател на акции в Chrysler. 

За американското правителство би било изгодно евентуалното привличане на чуждестранен производител като съсобственик на Chrysler, защото това ще позволи запазване на дилърската мрежа и няма да има нови проблеми с безработица. 

Наскоро разбрахме, че Chrysler се отказва от разработката на новия бензинов двигател Phoenix V6, който беше ключов елемент от бъдещите модели на фирмата. Това се възприе като доказателство, че собствениците от Cerberus са решили да вървят към някаква промяна. 

Сегашната финансова криза и поскъпването на кредитите като че ли облагодетелстват сделката с GM, защото тя може да стане без налични средства. В същото време ако Chrysler стане собственост на GM, това ще доведе до загубата на хиляди работни места в едно много чувствително (политически и икономически) време в САЩ.
0 от 500