fallback

Volkswagen съкращава производството на SUV модели

Групата Volkswagen съкрати производството на SUV моделите Audi Q7, VW Touareg и Porsche Cayenne в завода си край Братислава.

Мерките са предприети от ръководството на групата, поради пониженото търсене на луксозни SUV модели, предизвикано от световната финансова криза, съобщава Automotive News. До края на годината една трета от 8 500 заети работници в словашкия завод на групата преминават на съкратен работен ден. Според немския Die Presse, най-вероятно празниците за Коледа в завода ще бъдат удължени. През миналата 2007 г. Volkswagen произведе в завода край Братислава над 250 000 автомобили, като 170 000 от тях бяха именно от трите SUV модела. Плановете за тази година бяха за производство на 150 000-160 000 автомобили от SUV моделите на групата, но поради намаленото търсене заради финансовата криза, тези планове се оказаха неизпълними. Заводът на Volkswagen в Братислава е един от най-големите в Словакия, където освен за немската група се произвеждат и автомобили на френската PSA Peugeot Citroen и на корейската Kia.
Тагове:
fallback
  • #5
    WickedSixD ( преди 15 години )
    Тва което каза за окачването е пълна глупост и точно обратно на истината. Окачването е доста по здраво и за тва мн хора В БЪЛГАРИЯ го предпочитат.Щото по нашите пътища вече друго не издържа освен джип! А масата им не е толкова голяма колкото си мислиш! Тва не са джиповете от едно време по 2тона + Сега са по леки и един хубав дизелов двигател с турбина имат прилично ускорение и разход!
  • #4
    WickedSixD ( преди 15 години )
    Явно никой в твойта фирма не е учил икономика или дори няма логическо мислене. Според думите ти излиза че само в Източна Европа карат SUVs и се търсят а. Явно всички производители са полудели да дават луди пари за разработването им,та дори и марки като Порше за да задоволят нас източноевропейците и комплексарите в София. Брей колко сме важни ние,само от нас щом могат да си избият парите... ЩОМ има търсене ИМА и ПРЕДЛАГАНЕ-тва знаеш ли го. И едва ли сме само НИЕ,щом масово почнаха да пускат такива коли! МИСЛИ МАЛКО преди да пишеш! Тва че в европейските столици се карат малки коли само е факт,но тва не значи че търсенето на SUVs е само в източна Европа!
  • #3
    Анонимен ( преди 15 години )
    ако драскачите под мен още не са разбрали моделите SUV са модерни в момента само в източна Европа. Бяха идвали Англичани ,които развеждахме из София и те се изумиха защо бъка от толкова много джипове ? И попитаха защо си купуваме такива големи коли като няма никакво място за паркиране и с тези танкове едва можеме да влезем в някоя уличка!! Казах им ,че в момента такава е модата тук. и те се учудиха още повече ? Казаха каква мода? Та този камион харчи два пъти повече от кола, върви два пъти по малко, вози два пъти по-твърдо и на всичкото отгоре окачването се разваля много по често защото е подложено на двойно по-голяма тежест. Тоест набутката е отвсякъде!! Тъй като не можахме с колегите да намерим логично обяснение им казахме ,че много хора избиват комплекси по-този начин. Което още повече изуми англичаните. Както и да е просто тези модели са отживелица в западна Европа! Още повече сега ,когато финансовата криза и скъпите горива масово накараха Европейците да минат на по-малките коли и хибридите. А и сами се сещате ,че един джип трябва да има огромен мотор ,за да ускорява като кола защото освен огромното тегло с което трябва да се справи , мотора трябва да преодолее два пъти по-голямо челно съпротивление. А при скорост над 200 км. Джипа едва поема челното съпротивление а мотора *** огромни литри.
  • #2
    pe6kata ( преди 15 години )
    мдааа. така ще е-като ни затваряте аец-а и ни сринахте пазарите.да го духат със скъпите си автомобили.ше ми искат 100 000 за тази пластмасова кошница туарег, че се прави и в словакия-на тънка лайсна.мошенници.то само на баби4ки не можеш да разчиташ да ти купуват през 4 години кирливия им "цар" golf.
  • #1
    WickedSixD ( преди 15 години )
    aa sega kato e za VAG e zaradi svetovnata kriza,za BMW be6e poradi spad na tyrseneto a?!haha typi kopepelenca ste v toq sait,maitap4iiii
fallback
Последни