fallback

Първи компютърни образи на новото Polo

Премиерата на новото поколение на VW Polo ще бъде през първата половина на следващата година.

В Automedia.bg вече ви показахме шпионски снимки от автомобила по време на тестове. Сега пред нас са и компютърните образи на колата, направени на базата именно на шпионските снимки и данни на хора заети в проекта. От тях виждаме доста различно Polo в сравнение със сегашния модел. Volkswagen прави сериозна стъпка за да завоюва по-голям дял на пазара на мини коли, които очевидно ще бъдат все по-търсени през следващите години. Първото впечатление е, че бъдещото Polo ще има много общо с новия Golf VI. Това заедно с подобреното качество за което говорят във VW, цели да постигне успехи в този клас, подобни на успехите постигани от Golf в по-горния редица години. Най-богато оборудваните версии на малкия автомобил ще имат системи които обикновено вървят с доста по-луксозни автомобили. LCD екран с голям размер реагиращ на допир, навигационна система, дори камера за наблюдаване на пространството зад автомобила са част от тях. При новото Polo се поставя ударение върху поведението на пътя, но и върху безопасността на пътниците. Подобрена е структурата на шасито и неговата здравина. Както обикновено при моделите на VW, наборът от двигатели ще бъде доста голям. Бензиновите двигатели ще започват с две версии на трицилиндровия агрегат с мощност 59 и 69 к.с. Малко след появата на стандартното Polo, през лятото на 2009 ще видим и версия Bluemotion, която също ще бъде с двигател имащ обем 1.2 литра, но турбодизелов с мощност 74 к.с. и максимален въртящ момент 180Nm. С променена скоростна кутия и подобрена аеродинамика, тази версия на Polo ще има изключително нисък разход на гориво и вредни емисии от CO2 само 89 грама на км. Останалите двигатели ще бъдат три бензинови с обем 1.4 литра и мощност, съответно 84, 104 и 168 к.с, като последните два ще са турбо, тип TSI и TSI GTI. След това ще има и три дизелови двигатели с обем 1.6 литра, с мощност 69, 89 и 104 к.с. Изключителната нова скоростна кутия DSG на VW Group със седем степени и два съединителя, също ще бъде монтирана на някои от вариантите на новото Polo.
Тагове:
fallback
  • #11
    da go duha vw ( преди 15 години )
    BOZAAAAAAAAAA
  • #10
    Анонимен ( преди 15 години )
    Повече прилича на GOLF отколкото на POLO няма голяма прилика с по-стария модел
  • #9
    muncho ( преди 15 години )
    Добър напредък спрямо предишното поколение но изостава доста ако го сравняваме с новата фиеста или мазда 2
  • #8
    manntraxx ( преди 15 години )
    Определено е много хубаво и е доста напред, в сравнение със стария модел. Корсата също е много красива, а коя е по е въпрос само на лични предпочитания :)
  • #7
    WickedSixD ( преди 15 години )
    добре е бе... Нека не го сравняваме с други коли щото се вижда че са сложили фаровете на гоуфа и стопове от Сеат,но ако се замислим за старото поколение,тва определено мн дърпа в дизайна.
  • #6
    Анонимен ( преди 15 години )
    Баси грозотията. Най-грозната в класа си!
  • #5
    NANI ( преди 15 години )
    A we ne me kefi,bih kazal,4e Opel Corsa e po-krasiva:)Stava za podar1k na nqkoq na4inaeshta dama:)
  • #4
    Анонимен ( преди 15 години )
    Да наистина задните фарове приличат като тези на Ibiza
  • #3
    Анонимен ( преди 15 години )
    Мирише малко на пипнато от СЕАТ-аджийте
  • #2
    Анонимен ( преди 15 години )
    по красиво е, съгласен съм с теб
fallback
Последни