IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Премиерата на новото поколение на VW Polo е след 6 месеца

Първите снимки на новото поколение на VW Polo са направени през нощта при тестове в Италия.

Премиерата на новото поколение на VW Polo е след 6 месеца
Вижда се маскиран тъмен прототип на малкия Volkswagen, като е ясно, че предницата е инспирирана от Sciroccо и Golf, а профилът е типичен за хечбек моделите на VW. 


Разбира се, Polo има по-малки размери, но днес от групата VW разчитат на две групи купувачи за този модел. Първите са тези, които още преди 30 години са карали Golf, а днес вероятно са пенсионери и не искат да дадат парите за нов Golf, който и без това им е голям, но са склонни да си купят ново Polo, което сега има размера на Golf II. Другите са младите потребители, за които това е първи автомобил. 

Трябва да кажем, че през последните години малките автомобили ставаха все по-големи. Сега сякаш този процес е на пат да спре. Засега не разполагаме с точните размери на Polo, но е ясно, че ако има нарастване на размера спрямо сегашното поколение, то ще бъде малко. 


Новата платформа на която вече се прави Ibiza на Seat, предлага повече място на широчина и по-широка следа. Това означава и по-голяма стабилност и повече място в купето. Очаква се при новото поколение н Polo отново да видим хечбек с пет врати и спортна версия с три врати. Както е и сега, на някои пазари Volkswagen ще предлага и версия седан на бъдещето Polo. 

Новата платформа за Polo ще позволи да се появят и доста нови мотори. При бензиновите двигатели ще се започва с трицилиндровия 1.2 HTP (44 kW и 51 kW), ще се предлага и друг познат от Skoda Fabiа двигател - 1.4 16V (63 kW), както и различни версии на турбодвигателите 1.4 TSI (77 kW и 125 kW най-вероятно само за GTI). Турбодизеловите двигатели ще започват с новия супер икономичен 1.2 TDI (55 kW, максимален въртящ момент 180 Nm), като с него ще се екипира версията BlueMotion, при която комбинираният разход няма да надхвърля 3.5 л/100 км. Ще се предлагат и версии с 1.6 TDI CR (66 и 77 kW). 


Новина при Polo ще бъде скоростната кутия DSG със седем степени, която при някои двигатели ще смени досегашния автомат с шест степени. 

Във високите степени на оборудване ще видим автоматично паркиране, навигационна система с голям LCD екран, камера за паркиране назад, адаптиращи се фарове, адаптиращи се амортисьори, система предупреждаваща водача при непреднамерено напускане на лентата на движение и др. 

Официалната премиера на новия Volkswagen Polo ще бъде през март 2009 на автомобилния салон в Женева.
0 от 500