IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot представи хибридния Prologue в Париж

Вчера, в денят на откриването на автомобилния салон в Париж, Peugeot представи хибридната концепция Prologue.

Peugeot представи хибридния Prologue в Париж
По размери този автомобил може да бъде причислен към компактния клас, но височината му е значителна – 1639 мм, което е малко повече от височината на Nissan Qashqai. Prologue има дължина 4365 мм, като тук отстъпва малко на Volkswagen Tiguan


Това е кросоувър с предаване на движението към четирите колела. Двигателят с вътрешно горене е двулитров дизел HDi FAP с мощност 163 к.с. и задвижва само предните колела. За задните се грижи електромотор с мощност 36 к.с. Получава се не лоша динамика, като от място до 100 км/час Prologue спринтира за 8.8 секунди. В същото време разхода на гориво е доста нисък, при смесен цикъл на управление не изразходва повече от 4.1 литра дизел на 100 км. 


За този резултат помага и новата турбина с променлива геометрия на лопатките и горивна помпа с голямо налягане. Наред с това при Prologue виждаме редица технологии допринасящи за ниското потребление на гориво, като Start-Stop и системата за преобразуване на механичната енергия, получавана при спиране, в електрическа. 


В интериора прави впечатление новото табло, като от неговата централна част се появява прозрачния дисплей Head-Up, който събира цялата информация от уредите. Така при шофиране водачът не отклонява погледа си от пътя за да следи показателите на таблото. 


Наред с това кросоувърът е оборудван и със системата „Distance Alert", помагаща му да спазва нужната дистанция по пътя, а също и системата „Measurement of Available Space", която оценява дали избраното място за паркиране ще бъде достатъчно за габаритите на автомобила.  
0 от 500