fallback

Супер автомобилът McLaren P11 ще закъснее

Бъдещият супер автомобил McLaren P11 е върнат при дизайнерите за нов проект, този път под ръководството на Франк Стивънсън (Frank Stephenson).

Бившият дизайнер в BMW, Mini, Fiat и Ferrari сега ще бъде в McLaren. Според вътрешни източници от фирмата, главната цел на Стивънсън в McLaren Automotive ще бъде да промени дизайна на суперавтомобила който фирмата планира да произвежда в няколко версии от 2009 г. Според тези източници техническата част на автомобила вече е ясна, като сега остава да се определи финалния дизайн на колата. За първи път се появиха компютърни образи на P11 още миналата година, но сега става ясно, че серийната версия няма да има почти нищо общо с тях. Стивънсън ще създаде и открита версия на P11, както и състезателна версия GTR. За нея се знае, че ще бъде с V10 двигател и мощност надвишаваща 600 к.с. Откритата и състезателната версии ще бъдат пуснати около година след премиерата на Р11. Сега плановете на фирмата са да отложи с малко премиерата на Р11, за да даде време на Стивънсън да промени дизайна. Очаква се новата премиера да бъде през есента на 2009 г. Вече се знае, че двигателят на бъдещия McLaren P11 ще бъде от Mercedes AMG с обем 6.2 литра и директно впръскване на горивото. Скоростната кутия ще бъде с два съединителя.   
Тагове:
fallback
  • #3
    BiTurbo ( преди 16 години )
    Този над V10 600 коня ще е за GTR версията. Докато ///AMG-то ще е за стандартната. Аз поне така разбирам от текста.
  • #2
    ? ( преди 16 години )
    Shte ima V10 za dvigatel s nad 600 konq...i se znae che shte vzeme 6.2kata na AMG, koqto e V8...Kak shte stane toq nomer?
  • #1
    Анонимен ( преди 16 години )
    Хайде след БМВ и Мерцедес почват да вкарват двойния съединител от Фолксваген...
fallback
Последни