fallback

Ексклузивният Maserati MC 12 Versione Corse е готов

Първият ексклузивен супер автомобил Maserati MC12 Versione Corse е готов и ще се продава на търг в Германия.

Първоначалната цена е 1.5 милиона евро. Maserati MC12 Versione Corse е създаден на базата на състезателния автомобил MC12 GT1, от шампионата в клас GT, който е печелил този шампионат през 2005 и 2007 г. Супер автомобилът е с преправен двигател V12 с обем 6-0 литра от Ferrari FXX, който предлага максимална мощност от 755 к.с. при 8000 об/мин. Това е със 125 к.с. повече от оригиналния двигател на Ferrari. Максималният му въртящ момент е 709 Nm. при 6000 об/мин. Двигателят е комбиниран с шест степенна скоростна кутия от купето Maserati Cambiocorsa. Ускорението от място до 100 км/час на MC12 Versione Corse е за 3.8 секунди. Максималната му скорост – 325 км/час. От Maserati вече съобщиха, че ще бъдат произведени само 12 броя от този ексклузивен автомобил. Интересно е, че този модел няма разрешение за движение по обществените пътища. Собствениците на автомобила ще могат да го използват само на частни писти или да го показват по изложби. Цената на автомобила е 1 милион евро, без данъците.
Тагове:
fallback
  • #14
    Анонимен ( преди 16 години )
    Mnogo ama mnogo ste smotani vsichki razvivate sporove za gluposti basiram se che nikoi ot vas nito moje da si kupi koiato i da e ot dvete koli i samo si govorite prostotii
  • #13
    Анонимен ( преди 16 години )
    Mnogo ama mnogo ste smotani vsichki razvivate sporove za gluposti basiram se che nikoi ot vas nito moje da si kupi koiato i da e ot dvete koli i samo si govorite prostotii
  • #12
    mitaka ( преди 16 години )
    А на теб просветва ли ти че има хора на които им дреме на оная работа дали могат да си карат Мазератито по нивата, за тази цел си имат Рейндж Роувър, или че за това Мазерати са дали 1 милион или че минават по 100 км на година , това е просто поредното нещо за което дават маса пари за да демонстрират материално положение, плюс това , това ауди след 10 години няма да има кой да ти го купи и без пари да го даваш, а колата по-горе дори може да струва повече след 10 години.
  • #11
    Анонимен ( преди 16 години )
    И тук ли е пълно с пъпчиви Ауди сектантчета?
  • #10
    Анонимен ( преди 16 години )
    найш ли кви шамари ще биеш. Като та изшия един път и ще ти омръзне да падаш писюр.. Ако не си полу *** и прочетеш полемиката ще видиш ,че никой не е сравнявал автомобилите.. Ама като си написал 5 поста "УЖ" сте пет различни човека ставаш много смешен. Момчето споделило ,че за тоя мотор и тая лека конструкция ускорявало колкото RS6. Другия обаче му обяснява ,че може и да ускорява колкото Аудито но в завоите е по-стабилно и въобще не могат да се мерят. Трети се включва и разяснява ,че Мазератито е забранено за каране по пътищата и обяснява ,че за какво ще изръсиш толкова пари за кола която не можеш да караш по улиците а Аудито може да си го навре и в нивата нали е 4х4. Това се нарича метафора на израза: с две думи мога да го навра на всякъде. Тоест е тъпо да дадеш маса пари едва ли не за паметник който само да разглеждаш. Сега просветна ли ти в *** а? Или ще трябва да мине седмица докато бавния ти мозък го абсорбира. това не е спор а размисъл кое би предпочел човек да си купи. Ти кое би избрал? Паметник с добра стойка в завоите или не по малко бърза кола, но все пак кола а не паметник.
  • #9
    Ауди-хейтър :) ( преди 16 години )
    Абе вие за пореден път доказахте че сте най-*** *** :))) Как може да сравнявате RS6 с това Мазерати ? Въобще празните ви кратуни правят ли разлика между типове автомобили ? Карали сте вие някога RS6 та знаете какво прави. А пък и ей така да ви светна само :) всички дизайнери на автомобилните марки са италиянци :) Как не сте ми някъде тука наблизо да ви отвъртя по един задвратник :)
  • #8
    Михалчо ( преди 16 години )
    абе хора защо сравнявате този расов спортен автомобил с коли които въобще не са му в категорията.да прави са хората че няма да се движи по улиците не и по улиците на България или европа.но в Дубай съсъ сигурност ще се движи.така че пожелавам на всички един ден да може даси позволим удоволствието да имам е по един такъв в гаража ей така за кеф :) лек и успешен ден на всички.
  • #7
    крум ( преди 16 години )
    тия дърляния между вас направо ме карат да се сгъвам от смях. Едната кола е за каране САМО по писта, където RS6 щее смешно в сравнение с нея. Другата - RS6 е да ходиш София - Созопол с 180 км. ч. средна скорост /а не както разни ми се пънат с Galardo/. И се тая - немогат да се сравняват два различни свята, и нищо че RS6 тие любима брато ама пак нито няма да можеш с нея по нивите, нито ща са опъне на която и дае суперкар на писта
  • #6
    IMC ( преди 16 години )
    Много ми е странно защо сравнявате тази кола с Ауди. Те нямат абсолютно нищо общо това е кола за писта, за такива хора, който могат да си позволят да имат кола само за развлечение да си я закарат с камион до пистата и да си направят кефа. Пък и Аудито може и да ускорява толкова бързо обаче едно е ускориш до 200 друго е да влизаш с такава скорост в завоите.
  • #5
    Анонимен ( преди 16 години )
    Ще влезе ама ако го пуснат на пътя.. ха ха ако се вгледаш в статията ще видиш ,че е забранена за каране по пътищата.. Освен това от където и с каквато скорост може да мине Аудито RS6 това Мазерати не може и да мечтае. Още повече ,че като му гледам предните и задни спойлери на първия легнал полицай или дупка тая кола ще е за сервиз. А аудито с 4х4 и в някоя нива мога да нагазя дори. между другото кода ,който трябва да напиша - първите 3 символа са rs6 ха ха ха егати късмета!!
fallback
Последни