fallback

Volkswagen изпревари Ford и стана трети по продажби на планетата.

През първите 6 месеца на година Volkswagen е продал 3.31 милиона автомобили по света. Този резултат постави немският концерн на трето място в света по продажби.

Шефът на Volkswagen Мартин Винтеркорн (Martin Winterkorn) въведе новата стратегия на големи инвестиции и промени, която определено даде резултат. Прогнозите обаче са още по-смели. От 2008 до 2010 включително Volkswagen ще инвестира 28,9 милиарда евро. Всички марки влизащи в концерна ще предприемат офанзива с нови свои модели. Целта е до 2015 г. да бъде свалена Toyota от световния трон. Тогава Volkswagen планира да продава повече коли от всеки друг производител. Продадените 3.31 милиона автомобили през първите 6 месеца на тази година представляват нарастване със 7.2% в сравнение с продажбите през същия период на 2007 г. В същото време разликата между Toyota и Volkswagen остава много голяма, като японците са продали за 6-те месеца на година 9.5 милиона автомобили. На второ място е General Motors с продадени над 9 млн. автомобили по света. Досегашният трети в класирането, Ford продължава да изпитва затруднения, като продажбите от януари до юни 2008 са спаднали с 11% в сравнение със същия период на 2007 г. Така с продадени 3.09 милиона автомобили Ford остана четвърти. Като цяло през тази година продажбите на нови автомобили в САЩ са доста лоши, което се дължи на кредитната криза в страната. Според анализ на неправителствената организация J.D. Power, която се занимава с проучвания в автомобилния сектор, продажбите на нови автомобили в САЩ през този юли са били най-слабите от 1992 г. насам. Според организацията през следващата година има малки шансове за положителна промяна.
Тагове:
fallback
  • #9
    Анонимен ( преди 16 години )
    На чешки Шкода означава "жалко". Многo точно, най-голямото й достойнство е, че може да се кара с леко корабно гориво :)
  • #8
    mr bing ( преди 16 години )
    onia s konia i brat mu sas 6kodata det ima6e edin laf
  • #7
    minkov ( преди 16 години )
    от: minkov имал съм 3нови автомобила но катоОктавия2 няма друг равен защото съмкарал колата си с леко корабнооколо35000км без никакъв проблем на далидруг автомобил би издържал а сега ми е245000км без никакви проблеми за мен товае беспорен лидер от всички марки и затез пари
  • #6
    Анонимен ( преди 16 години )
    До номер 4Няма и как да знаеш ако не си ходил. Не се изказвай неподготвен.
  • #5
    непукист ( преди 16 години )
    Абе хора, кво ви пука, кой е първи по продажби. Това не значи, че това е по-качествен или некачествен производител. Трудно е да се сравняват модели, камо ли марки. Какво да говорим за концерни като цяло. Нека не се караме за глупости.
  • #4
    Анонимен ( преди 16 години )
    бе незнам дали са *** ама Голфа направо разби БМВ 1-ва серия на тестовете. Единичката на Баварците не можа да бие голфа в нито един тест. Ни в стабилност ,ни в спирачки, ни във возия ,ни внива на шум в нищо!! Същото важи и за А3 и за Мерцедес А-клас.. Така ,че ако Фолксваген са *** то ти си много по-голям.
  • #3
    Анонимен ( преди 16 години )
    Фолксваген сигурно броят и *** си с които са наводнили Китай. Това са остарели модели, които там се продават като нови.
  • #2
    NANI ( преди 16 години )
    S1edinenieto pravi silata - tova vaji s p1lna sila za VAG:)
  • #1
    NANI ( преди 16 години )
    S1edinenieto pravi silata - tova vaji s p1lna sila za VAG:)
fallback
Последни