fallback

Шпионски снимки на BMW X6 версия М

В последно време BMW радва своите почитатели с редица нови модели, при които основното ударение е поставено върху удоволствието от карането и динамиката, но заедно с това и върху ефективността и ниските вредни емисии.

В условията на все по-стриктни ограничения на вредните емисии и непрекъснат растеж на цените на горивата, дори и в BMW трябва да предприемат нещо, за да избегнат възможните санкции за надхвърляне на средния лимит за разход и вредни емисии от флотилията на фирмата. Вероятно това е и причината от Баварската фирма все още да изчакват с някои екстремни версии на свои модели. При новата Серия-7 на BMW, както подобава двигателите са доста мощни, макар само един от тях да е с осем цилиндъра. Евентуалните версии с десет или дори дванадесет цилиндъра засега са отложени. Подобна е ситуацията и при SUV моделите на фирмата. Прототипи на BMW X5 с изключително мощни двигатели видяхме още през миналата година, но официално подобен модел все още не е представен и не се мисли за серийно производство, макар и в ограничен брой. Все пак в BMW не искат напълно да разочароват феновете на екстремни версии и не може да се каже, че те изцяло липсват от моделния ред на фирмата. Най-мощния вариант на X6 сега е с турбодвигател с обем 4.4 литра, мощност 300 kW и максимален въртящ момент 600 Nm. Този двигател може да се види и при BMW 750i. По-силен от него в моделния ред на BMW сега е само десетцилиндровия агрегат монтиран на BMW M5, който е с мощност 373 kW и има максимален въртящ момент 520 Nm. Засега не е ясно дали в BMW планират да внесат някакви промени и в тези варианти. В Баварската фирма има привърженици на идеята в сегмента на SUV моделите да се появи и вариант с 12 цилиндъра, нещо което би позволило на BMW да изпревари конкурентния Audi Q7, който сега е най-мощен в този сегмент на пазара. Всички тези идеи обаче са в изчаквателна позиция. Най-новите шпионски снимки на подготвян BMW X6 M дават надежда, че фирмата ще покаже нов вариант на супер силен SUV модел с мощност над 300 kW.
Тагове:
fallback
  • #15
    Анонимен ( преди 16 години )
    И като се събудиш ***, ръката ти в гърнето....
  • #14
    kinga ( преди 16 години )
    кое му е грозното бе цервули протрити, я елате да ви поразходя малко като седнете вътре до мен свят ще ви се извие....
  • #13
    ПрофесионалистА ( преди 16 години )
    яка гъзЕрия,а стига бе.колата е добра,макар че аз много не я харесвам.лошото е,че се купуват коли не заради самите коли,а заради гъзЕрията.аз лично ще си взимам infinity fx 50,*** не от гъзЕрия,а защото ми харесва.иначе за мен последните истински bmw-та останали в наши дни са M3,335i,135i,Z4M, даже и M5 с неговия зверски мотор нещо не е както трябва.спомнете си първата M5-ца...абе нещо напоследък се напълни с разни блондорчета с поршета,астъни и бентлита,те просто не могат да оценят какво карат,не успяват да усетят машината,което е жалко.*** гъзЕрия,кво да се прави...
  • #12
    Анонимен ( преди 16 години )
    Това джип ли е,к'во е? "Оооо,Пепи..." Голяма "guzeria",няма що! Че е грозно,спор няма.Въпроса е кога ще престанат с тези простотии.
  • #11
    Анонимен ( преди 16 години )
    na magurata spira edno takowa bialo, stra6no e . kato go vidiah napravo padnah. Ot tva po-golima guzeria niama da izlezne towa liato
  • #10
    Анонимен ( преди 16 години )
    Ima forma na nissan z350
  • #9
    Анонимен ( преди 16 години )
    Prednicata dobre oba4e otzad za6to e taka. Kolata prili4a na malko po visok he4bek.
  • #8
    asfasf ( преди 16 години )
    tva e iaka ludnica we, wijdahte li go na jivo, ne e istinsko
  • #7
    ПрофесионалистА ( преди 16 години )
    Абе това не е джип бе...джипката....абе вие луди ли сте,кви сте?
  • #6
    аз ( преди 16 години )
    Само който не е виждал джипката на живо, твърди, че е грозна. Уникална е, уникална! Аз мислех, че Х5 е як спортен джип, но Х6 е истинската дефиниция. Невероятна!
fallback
Последни