IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият електромобил на Opel ще се произвежда в САЩ

Eвропейският бос на General Motors, Карл Петер Фьорстер (Carl Peter Forster), потвърди преди около месец, че Opel ще пусне два електрмобила в началото на идното десетилетие.

Първият електромобил на Opel ще се произвежда в САЩ
Първият ще бъде създаден на базата на концепцията Flextreme (на снимките), а вторият ще бъде по-обемен автомобил, вероятно тип MPV. 


Сега Фьорстер отново говори по темата, като разкрива, че първият електромобил на Opel ще бъде произвеждан в САЩ и предварителната му цена ще бъде с около 10 000 евро по-висока от тази на подобния модел с бензинов двигател. 


Новият модел на Opel ще бъде с хибридната система на GM E-Flex, която ще се появи за първи път при Chevrolet Volt на пазара в САЩ през 2010 г. Версията на Opel на този автомобил ще видим през 2012 г., потвърди Фьорстер пред Automotive News Europe. 


Автомобилът ще бъде произвеждан в същия завод на GM в който ще се произвежда и Volt. Според Фьорстер обаче, има вероятност Chevrolet Volt да се появи на пазара в Европа преди началото на производството на модела на Opel. 

Като цяло има известно забавяне в плановете на GM за производство на електромобил. Това се дължи на високата цена на технологията E-Flex, обяснява Фьорстер. 


Бъдещият електромобил на Opel E-Flex ще бъде произвеждан на платформата Delta II на която ще се произвежда и Chevrolet Volt, както и следващото поколение Opel Astra и новия компактен модел Chevrolet Cruze.
0 от 500