IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Борсов срив за иконата на американската индустрия

Акциите на GM се сринаха до най-ниското си ниво от 1954 година насам.

Борсов срив за иконата на американската индустрия
Акциите на американския автомобилостроител General Motors (GM) паднаха в понеделник до най-ниското си ниво от 1954 г. насам, което накара някои анализатори дори да се съмняват, че емблeматичната за щатската индустрия компания ще успее да се задържи в индекса Dow Jones.
Сривът в книжата на детройтската група, която влиза в индекса на 30-те най-големи американски компании на 31 август 1925 г., стана факт ден след обявяването на данните за американския автомобилен пазар за месец юни, коментира АФП.

Анализаторите очакваха двуцифрен спад в продажбите на GM заради покачващите се цени на бензина, отблъснали потребителите от големите и високоразходни автомобили, които по принцип са в основата на печалбите на автомобилопроизводителя.

Отдалечавайки се силно от рекорда си при 93,62 долара за акция, достигнат на 24 април 2000 г., книжата на GM паднаха вчера до най-ниското си ниво от повече от половин век – 11,12 долара по време на търговията в Ню Йорк, като впоследствие върнаха част от загубите, но все пак затвориха на минус. От началото на юни по позицията е отбелязан спад от 35,83%.

Още подробности от Investor.bg
0 от 500