fallback

Специална серия на Alfa Romeo Spider

Alfa Romeo създаде специална серия на своя Spider кабриолет, в памет на историческата надпревара Mille Miglia (или 1 000 мили), която се провежда в Италия.

Фирмата ще произведе само 11 броя от Alfa Romeo Spider Mille Miglia. Така ще бъдат отбелязани 11-те победи на марката в това състезание. При тази специална версия няма промени по двигателя. Това е стандартният V6 с обем 3.2 литра и максимална мощност 260 к.с. Всеки от тези 11 специални автомобили от серията ще носи сребърен плакет отбелязващ една от победите на Alfa Romeo, постигнати между 1928 и 1947 година. Специалната серия ще бъде само в яркочервен цвят, наречен ‘Rosso 8C’ и ще носи специална емблема отпред. Състезанието Mille Miglia е проведено 24 пъти между 1927 и 1957 година. След катастрофа с фатален край, при който загиват двама пилоти и 11 зрители през 1957 г., състезанието е забранено. Днес то е по-скоро светско събитие, провеждано като парад на красиви автомобили в чест на оригиналната надпревара.
Тагове:
fallback
  • #1
    Julio Joaquin ( преди 16 години )
    Те талианците са си такива.Обичат си традициите.Не са като нас.Рали Вида го нямаше 18 години.Все пак се завърна подобаващо.
fallback
Последни