fallback

Направи си сам гориво в къщи

Ако сте се уморили от неспирния растеж на цените на бензина, откритието на една американска компания може да е за вас.

E-Fuel Corp показа най-новото си творение наречено MicroFueler. То позволява да си произвеждате сами био гориво етанол в къщи и да си зареждате сами колата. MicroFueler използва енергия и вода от източниците в домакинството и произвежда етанол от относително евтина суровина оставаща при производството на захар. В момента цената на захарта на световните пазари е на доста ниско равнище и от E-Fuel Corp дори помагат на клиентите си да сключат договори за доставка на по-евтина захар от доставчици с които имат договори. При това става дума за захар, която не се използва за консумация от хората, а е отпаден продукт при производството. MicroFueler може да произвежда до 35 галона (около 130 литра) биогориво на седмица, което е напълно достатъчно за семейство с два автомобила. И най-важното, цената на етанола произвеждан в къщи излиза около 1 долар за галон (един американски галон е равен на 3.78 литра). Така един литър излиза около три пъти по-евтино в сравнение със сегашната цена на горивото в САЩ. В Европа разликата е още по-голяма. Тук обаче идва първоначалната инвестиция за закупуване на MicroFueler която не е малка – 10 000 долара. Това може да спре потребителите от прилагане на иначе доброто решение на практика. Ако цената на горивото остане на сегашното си равнище, използването на машината в пълния й капацитет всяка седмица, за една година ще доведе до икономии за гориво от около 4700 долара. Така теоретично инвестицията ще се изплати за малко повече от две години. Трябва обаче да се отчете и цената на захарта, която естествено се променя и в бъдеще може да расте.
Тагове:
fallback
  • #5
    вера ( преди 9 години )
    ахахахаха...ц ц ц...ей тия хора ни имат за ***..евтино гориво ама 10 000 долара..няма такъв смях.бълъци ли търсите...ахахаха ..ц ц ц
  • #4
    PrOxY® ( преди 16 години )
    Супер а в Европа ще се предлага ли и колко ще струва :)
  • #3
    Анонимен ( преди 16 години )
    tazi "ma6ina" e kzan za rakia(t.e. bioetanol)
  • #2
    Анонимен ( преди 16 години )
    Samo da kaja 4e benzin-a v USa e nad 4 amerikanski $ zna4i 4 pati po evtino ;) qko
  • #1
    me ( преди 16 години )
    Чудесна идея! Ще има потенциал при комерсиално настроени природолюбители, ако си направят комбина или пласират на 75% от цената на горивото. :о)
fallback
Последни