fallback

Daimler ще инвестира за R&D 21 милиарда долара до 2010 г.

Daimler и неговата луксозна марка Mercedes-Benz са известни с традициите си в разработката на нови технологии в автомобилостроенето.

Фирмата отново потвърждава решимостта си да бъде пионер при разработваните нови технологии, като обяви, че ще изразходва над 21 милиарда долара за развойна и изследователска дейност до 2010 г. На общото годишно събрание на Daimler, шефът на Daimler Дитер Зетче (Dieter Zetsche) обясни, че има няколко насоки които си струва да бъдат разработвани за бъдещето на автомобилните технологии. Това предопределя инвестициите за развитие да бъдат разпределени в няколко посоки, защото в момента няма технология на бъдещето, която да превъзхожда останалите, обясни Зетче. Само през миналата година Daimler инвестира над 6 милиарда долара за развойна и изследователска дейност и 2.7 милиарда долара за проекти опазващи околната среда, съобщава изданието TheCarConnetion. “В близките години ние ще увеличим тези инвестиции и до 2010 г. сумите за развойна и изследователска дейност достигнат 21 милиарда долара”, заяви Дитер Зетче. Според него в момента Daimler е постигнал най-голям прогрес в разработването на водородните двигатели с горивни клетки в сравнение с всички останали и фирмата планира да запази лидерските си позиции в тази област. Зетче обясни, че сега изследователите от Daimler полагат значителни усилия и отделят много средства за разработка на литиево йонни акумулаторни батерии от ново поколение и в тази област вече имат 25 патента. Друга част от инвестициите ще отидат за увеличаване на продажбите в страни като Бразилия, Русия, Китай и Индия, които сега реализират около 20% от продажбите, но имат потенциал този процент да се увеличи. В близко време Daimler възнамерява да разшири дейността си и в сфери като застраховането и обслужването, съобщи Зетче.
Тагове:
fallback
  • #2
    vayk ( преди 16 години )
    hahah napred bili s vodorodnite.....dogodina honda puskat purvata kola s takowa zadwijvane "seriino" mercedes lowa bas skoro niama da pusnat i voob6te ne sa etalon v tia tehnologiii
  • #1
    affter ( преди 16 години )
    very nice car (:
fallback
Последни