fallback

BMW: край на дизеловите мотори с 8 цилиндъра

От BMW обявиха, че спират производството на 8-цилиндровите си дизелови двигатели. Остават само 6-цилиндрови.

На мястото на 8-цилиндровите дизелови двигатели, BMW вече ще слагат само такива с 6-цилиндъра. Те ще са с два турбо-компресора и според компанията предлагат повече мощност и доста по-ефективна работа. Целта е да падне разхода на гориво, както и да се ограничат до минимум вредните емисии изпускани в атмосферата.8-цилиндровите дизелови мотори няма да отпаднат от сегашната моделна гама на BMW. Едва когато новият би-турбо агрегат бъде завършен, ще започне вграждането му. Очаква се, той да попадне само в нови модели на компанията. Друг немски производител на луксозни автомобили – Mercedes Benz, също заявява желание да премахне 8-цилиндровите дизелови агрегати, за сметка на мощни 6-цилиндрови дизели.
Тагове:
fallback
  • #3
    гого ( преди 14 години )
    Любето, нещо си в тотална грешка за дизела. Бил за прошляци дето искали да правят икономии - пълен смях!Дай да погледнем въртяшия момент на дизела и бензина и тогава да си говорим за мотори.
  • #2
    Любето ( преди 15 години )
    Страхотно решение! Но Според мен най-добре ще направят, ако спрат от производство и 6 цилиндровите дизели и 4 цилиндровите дизели и въобще всички дизели... Коли ли караме или тирове?!? Страхотен производител на спортни автомобили като BMW не трябва да грози хубавите си колекции от бензинови бегачки с тези *** Дизелови Инвалиди. Не случайно //M пауър с дизелов мотор няма! Защо пък съвсем не изчезнат от тази компания Нафтовите ***??? Дизела е за прошляци, който не обичат да влагат пари във возилото си и заради това гледат да се метнат на най - икономичния и скапан мотор който може да съществува - дизеловия, за да им е ефтино возенето. До тук мися да приключа с обръщението си ! Благодаря!
  • #1
    Венци ( преди 16 години )
    Много точно решение :) евала на немците. За какво е 8 цилиндров лаком мотор като 6 цилиндровия би-турбо (означение 3.0 sd) при еднакви мощност и въртящ момент оползотворява много по-добре горивото. Това според мен е продиктувано и от новите екологични изисквания за 2009 ;) Евро 5 нормите, които V осмаците много трудно (и финансово неизгодно за фирмата) биха покрили...
fallback
Последни