fallback

BMW възражда tii

През 70-те години на миналия век моделът 2002tii направи от BMW силен играч в сегмента на спортните автомобили.

Този автомобил бързо придоби култов статус в Европа и Америка. Дори днес е разглеждан като класика при спортните серийни модели. Буквите в името на модела на BMW станали толкова известни, символизират леко собствено тегло, подобрена динамика и висока мощност. След като спират производството на този модел, за дълги години от BMW го забравят. Едва наскоро Баварската фирма показа една концепция при Серия-1 обозначена като tii. Има надежда именно този автомобил да стане първият от новата серия спортни модели с висока мощност. Също както при модела от 70-те години, новата серия ще се характеризира с олекотено тегло, модернизирано шаси и няколко варианта на мощност. Сега стана ясно, че BMW обмисля да пусне версия tii при новото поколение седан от Серия-3, очаквана през 2011 г., съобщава Autobild. Както и при спортната модификация при Серия-1 и тук конструкторите предвиждат въвеждането на редица части от карбон и фибро смеси, нови аеродинамични допълнения, джанти с по-голям размер, модернизирани по-ефективни спирачки, спортни седалки и нов дизайн на таблото. Тази спортна версия ще бъде с ново поколение на диференциала, с нова скоростна кутия с два съединителя и по-мощна версия на би-турбо двигателя с обем 3.0 литра. Очаква се мощността да бъде около 355 к.с. Новият модел ще видим след около три години, а дотогава ще трябва да се задоволим с компютърните му образи.
Тагове:
fallback
  • #6
    Анонимен ( преди 16 години )
    tova na snimkata e novata 6 seriq
  • #5
    TheStig ( преди 16 години )
    Това е CS concept
  • #4
    shmaizer ( преди 16 години )
    Тази лимузина да е 3-та серия?Ами 7-*** какво ще е :)
  • #3
    Венци ( преди 16 години )
    На мен ми прилича на концепцията CS. За 3-та серия ми се вижда доста големичко :))
  • #2
    Aleks ( преди 16 години )
    На мен ми се струва, че масово производителите правят дизайна на стоповете като тези на АУДИ...Ето и БМВ се включи в концепцията.
  • #1
    WickedSixD ( преди 16 години )
    хах,*** тия компютърни снимки на новата 3 ли ми казвате че са лол! тва е 5 метра поне бе,ква нова 3ка.Кое е тва БМВ на снимките знаете ли?
fallback
Последни