fallback

Skoda произведе два милиона от модела Octavia

Skoda произведе двумилионната Octavia. Това стана след 12 години производство на модела и две негови генерации.

Юбилейният автомобил е сребърна Octavia Scout 2.0 TDI, произведена в завода на фирмата в чешкия град Врхлаби. Първата генерация на Octavia беше създадена на базата на VW Golf и се появи на пазара през 1996 г. През 2004 г. Skoda представи второто поколение на Octavia, но поради високата популярност на стария модел сред клиентите в централна и източна Европа, той остана в производство и до днес като Octavia Tour. Днес Octavia Tour се произвежда освен в чешкия завод на фирмата, също и в Индия, Русия, Казахстан, Украйна, Босна, а от миналата година и в Китай. Този модел се нарича Laura в Индия и Ming Rui в Китай. От първото поколение на Octavia са произведени общо 1 315 000 броя. От новото второ поколение въведено на пазара през 2004 вече са произведени 685 000 броя. През миналата година са произведени 72 529 Octavia Tour и 237 422 Octavia II.
Тагове:
fallback
  • #5
    the best ( преди 16 години )
    na vsi4ki palia4ovci shte kaja, 4e karam octavia 1,9tdi prosto smazvashta kola super e a selski koli kato peigeot kakvo da kaja za tiax
  • #4
    След 600 000 км ( преди 16 години )
    А синьо сирене или макарони вътре има ли в това по-голямото?Извън Европа под Европейска кола се разбират 3 неща: Мерцедес, БМВ, VW-AG. Английските са в собствена група. Останалите са 'други'.
  • #3
    Анонимен ( преди 16 години )
    Карам нещо по-приятно, по-голямо, с повече екстри и на по-добра цена. Европейско. И не е дървено.
  • #2
    Коко ( преди 16 години )
    Анонимни ми приятельо, ти какво караш та не си балък? Тролей 5Б?
  • #1
    Анонимен ( преди 16 години )
    Наистина учудващо, че има толкова много ***.
fallback
Последни