fallback

BMW показа John Cooper S и Clubman

Дни преди началото на автомобилния салон в Женева, BMW показа официални снимки на John Cooper Works Mini Cooper S и Clubman.

Традицията това да бъдат най-спортните варианти на модела е запазена и Cooper S заедно с Clubman са с много добри динамични характеристики. Би-турбо двигателят с обем 1.6 литра, мощност 211 к.с. (155kW) и максимален въртящ момент 260Nm, дава възможност на JCW Cooper S да достигне 100 км/час от място за 6.5 секунди, а на Clubman за 6.8 секунди. Специален „усилвател” позволява максималният въртящ момент при новите варианти на JCW Mini да достигне за кратко време и при рязко ускоряване 280Nm. Максималната скорост е 238km/h. С натискането на бутон част от електронните системи помагащи на водача се изключват, за да се усетят напълно спортните възможности на колата. И двата модела са с олекотени 17 цолови джанти, по-ефективна спирачна система, обновена изпускателна система и стандартни механични скоростни кутии с шест степени. Стартовата цена на John Cooper Works Mini в Европа е 27 700 евро, а за Clubman 29 500 евро. Повишената мощност на новите версии на Mini идва от оптимизиране на горивната смес и ново качество на директното впръскване на горивото. Въздушния филтър, масивните отвори за въздух, ауспуха и каталитичния конвертор са с подобрени качества. Средният разход на гориво при Cooper S е 6.9 литра на 100 км, а при Clubman 7.0 литра на 100 км.
Тагове:
fallback
  • #1
    altuning ( преди 16 години )
    Cooper S bih karal s udovolstvie, kato 4eta tuka parametrite, dobre zvu4i, 4e to se uskoryava ot 0 do 100 po4ti kolkoto Lancer Evo 9
fallback
Последни