fallback

Ще си купите ли кола изцяло онлайн?

Физическата среща с дилъра и автомобила явно няма как да изчезнат

Можете ли да си поръчате кола онлайн, както си купувате книга или CD от интернет? Без да сте я разгледали, без да сте седнали в нея или дори без да сте изминали и 1 километър зад волана на този или подобен автомобил? Според управляващия директор на британския клон на Jaguar Land Rover - Роудън Гловър, това няма да се случи, колкото и да се развие онлайн търговията. „По-малко от 10% от клиентите искат напълно дигитална сделка, когато купуват кола – обясни Гловър за особеностите на британския пазар. – Производителит трудно ще успеят да заемат тази ниша, в която покупката на автомобил ще е супер лесна процедура.” JLR е една от компаниите, които в последните две години предлагат коли онлайн, но не само да ги разгледате на сайта или пък да си поиграете с конфигуратора, а направо да подпишете договор за колата онлайн. Другите марки, които се опитват да пробият в онлайн продажбите на нови автомобили във Великобритания са Hyundai, Dacia, Peugeot, BMW, Ford и Tesla. У нас това не може да се случи, не само защото правният режим на сделките с леки коли е по-тежък и изисква участие в сделката и на нотариус. „Ние инвестирахме сериозно в сайта на JLR за британските клиенти – допълва Гловър. – Нашите конфигуратори са разработени с идеята да позволят на клиентите да стигнат максимално далеч в опознаването на колата онлайн. Но след това изпълнението на сделката минава през някое дилърство. За нас дигиталния и реалния свят могат да съжителстват заедно.” Гловър обаче уточнява, че клиентите се явяват все по-добре подготвени при търговците. „Клиентите са направили проучването у дома и при нас идват почти готови за сделка, но дилърът трябва да осигури тази финална част от сделката.” Вие бихте ли си купили кола онлайн, без дори да я видите наживо?

Тагове:
fallback
  • #4
    Анонимен ( преди 5 години )
    Купих си преди години!Не беше онлайн, но модела още не беше излязъл, но бяха започнали продажбите. Пробвал съм старият модел, а в новият бяха подобрени тозно нещата, които не ми допадаха. Двигателят беше от страият модел, както и автоматичната трансмисия. Така, че нямаше как да бъда изненадан с нещо. Отидох при дилъра, поръчах си я колата и дори голяма отстъпка ми направи. Винаги правят отстъпки при НЕналична кола и така си я взех доста на сметка без да я видя, карам, разгледам.Защо не и онлайн
  • #3
    да разбира се ( преди 5 години )
    Като ги знам нашите родни дилъри какви помии са,определено ще купя онлайн,ако има такава възможност.Отделен е въпросът,че не бих купил нова кола,защото това си е загуба на пари.Само хората,който не са се прецаквали го правят,но това е еднократен процес.Накратко в близко бъдеще *** наречени търговци ще умрат в кофите !!!
  • #2
    ННН ( преди 5 години )
    Преди години имаше опит да се направи някакъв вид супермаркет или мол за автомобили. Дори май пак беше във Великобритания. И те щяха да променят изоснови модела за продажба на автомобили. Е, не сме чули да са успяли. Явно козата си сака пръч и това е!
  • #1
    .. ( преди 5 години )
    Аз и офлайн не мога.
fallback
Последни